Arsenalin keskikentällä yhdeksän kauden ajan häärinyt ja ”Tykkimiehissä” kaksi mestaruutta voittanut Freddie Ljungberg aloitteli viime kesänä valmentajan uraansa Arsenalin akatemian alle 15-vuotiaiden valmentajana. Ura kentän laidalla Arsenalissa jäi kuitenkin toistaiseksi lyhyeksi, sillä viikonvaihteessa Bundesliigan Wolfsburgin valmentajaksi siirtynyt Andries Jonker vie ruotsalaisen mukanaan Saksaan.

39-vuotiaan Ljungbergin valmentajauran kehitys on näin ollen melko räjähdysmäistä. Arsenal-fanitkin voivat kuitenkin unelmoida vanhan suosikkinsa paluusta Lontooseen, sillä Arsenalin nykyinen manageri – ja pelaajan aikanaan vuonna 1998 seuraan hankkinut – Arsène Wenger sanoi kiristäneensä Ljungbergilta lupauksen paluusta ennen lähtöään.

– Annoimme Ljungbergille luvan lähteä sillä ehdolla, että hän lupasi palata, jos Arsenalissa aukeaa siihen tilaisuus, Wenger totesi Goal.comin mukaan.

– Tällainen kokemus on osa hänen valmentajakoulutustaan. Toivottavasti voimme hyötyä siitä myöhemmin Arsenalissa. Freddie on pärjännyt todella hyvin alle 15-vuotiaiden joukkueen kanssa. Olin hänen kanssaan jatkuvasti yhteyksissä.

Wolfsburgin kausi on mennyt pahasti alakanttiin, sillä yksi Saksan vakavaraisimmista seuroista on Bundesliigassa vasta sijalla 14. Putoamisviiva vaanii vain kahden pisteen päässä.

– Wolfsburg on hyvä tilaisuus Jonkerille ja Ljungbergille, sillä heillä on sarjan kolmanneksi suurin budjetti. Heillä on todella hyviä pelaajia, joten he saivat tilaisuuden nostaa joukkueen pois putoamistaistelusta ja valmistautua valmentamaan joukkuetta pitkään, Wenger uskoo.

VfL Wolfsburg EN/US 🇬🇧 🇺🇸

@VfLWolfsburg_EN
The Wolves new coaching team.