Manchester Cityn on tiedetty pidemmän aikaa havittelevan kesän siirtomarkkinoilta useampiakin laitapuolustajia. Espanjalaislehti Mundo Deportivo nostaa yhtenä potentiaalisena nimenä esiin Real Sociedadissa erinomaista kautta pelaavan Yuri Berchichen.

City-manageri Pep Guardiolan kiinnostus vasenta laitapuolustajaa kohtaan on lehden tietojen mukaan jo niin konkreettista, että luotsi on lähettänyt agenttina työskentelevän veljensä Pere Guardiolan alustamaan siirtoneuvotteluja seuran ja pelaajan kanssa.

Cityn pelaajatarkkailijat ovat seuranneet 27-vuotiasta Berchicheä jo usean ottelun ajan, ja raportit ovat olleet kauttaaltaan positiivisia. Nyt pohditaan, onko Berchiche miehen sopimuksessa olevan 30 miljoonan euron ulosostoklausuulin arvoinen, ja onko mies ylipäätään valmis Baskimaasta lähtemään.

Englantikaan ei ole Berchichelle vierasta maaperää, sillä hän pelasi vuosina 2007-2009 Tottenhamin akatemiassa sekä lyhyellä lainapestillä Ykkösliigan Cheltenhamissa. Muutama vuosi vierähti sen jälkeen Espanjan alemmilla sarjatasoilla, mutta syksystä 2014 lähtien Berchiche on ollut osa Real Sociedadin La Liga -ryhmää.

Tällä kaudella hän on pelannut kasvattajaseuransa avauksessa aina terveenä ja käytettävissä ollessaan. 29 ottelussa on syntynyt kaksi maalia ja viisi maalisyöttöä.