Valioliigan sarjajumbo Sunderlandin selviytymistaistelu koki tammikuussa kovan kolauksen, kun raamikas nigerialainen hyökkääjä Victor Anichebe joutui polvivamman takia yli kahdeksi kuukaudeksi syrjään. Nyt Anichebe on kuitenkin lähellä paluuta kentille, mahdollisesti jo viikonlopun tärkeässä vierasottelussa Watfordia vastaan.

Sunderland on valahtanut jo seitsemän pistettä putoamisviivan alapuolelle. Huhtikuussa sillä on edessään kuusi sarjaottelua, joista viidessä on vastassa tällä hetkellä sarjataulukon alemmalla puoliskolla majaileva joukkue.

28-vuotias Anichebe teki kaikki kauden kolme maaliaan marraskuussa ja oli osaltaan auttamassa Sunderlandia sen kauden valoisimmalla jaksolla. Sunderland voitti neljä marras-joulukuun seitsemästä ottelustaan, mutta sen jälkeinen loukkaantumissuma sai koneen jälleen hyytymään.

Mikäli Anichebe on jo viikonloppuna pelikunnossa, herättää se kauhua ainakin Watfordin 26-vuotiaassa topparissa Christian Kabaselessa. Belgialainen pelaa ensimmäistä kauttaan Valioliigassa, ja nimeää yllätyksellisesti Anicheben tähän saakka hankalimmaksi vastustajakseen.

– Olin henkisesti valmis, kun saavuin Englantiin. Pelien nopeus ei tuottanut minulle vaikeuksia, vaikka hyökkääjät ovatkin nopeampia kuin Belgiassa, Kabasele vakuuttaa RTBF.be:n haastattelussa.

Sergio Agüeron, Diego Costan tai Sadio Manén kanssa väännettäessä ei saa nukahtaa sekunniksikaan, joten tarvitsen kykyäni juosta ohitseni juosseet hyökkääjät kiinni. Vastustajan pelaajista eniten vaikeuksia minulle on kuitenkin tuottanut Victor Anichebe.

Lähde: Sunderland Echo