Sunderlandilta ei ole onnistunut tämän ja viime vuoden aikana oikein mikään. Paikka Valioliigan sarjajumbona on asemoitunut kauden mittaan aivan liian tukevasti, ja kentän ulkopuolellakin myllerrystä on ollut enemmän kuin omiksi tarpeiksi.

The Guardianin tuorein paljastus kertoo, että Sunderland maksoi viime vuoden maaliskuussa omaehtoisesti eronneelle toimitusjohtajalleen Margaret Byrnelle tuntuvan korvauksen siitä, että tämä pitää suunsa supussa seuran entisen pelaajan Adam Johnsonin tapauksesta. Byrne kuittasi allekirjoittamastaan vaitiololupauksesta Sunderlandilta 750 000 punnan eli nykykurssilla 877 000 euron korvauksen.

Adam Johnson irtisanottiin Sunderlandin pelaajalistoilta viime vuoden helmikuussa syytettynä alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä (uutinen). Englannin maajoukkueessakin esiintynyt Johnson tuomittiin sittemmin kuudeksi vuodeksi vankilaan seksuaalisesta kanssakäymisestä 15-vuotiaan tytön kanssa.

Byrnen eroon johti se, että hän tiesi Johnsonin tulossa olevista syytteistä noin yhdeksän kuukautta ennen niiden julkituloa. Toimitusjohtaja itse sanoi olettaneensa Johnson kiistävän syytteet ja yllättyi, kun tämä tunnustikin syyllisyytensä viime vuoden helmikuussa.

Byrnen saamaa ”kultaista kädenpuristusta” voi pitää sikäli varsin massiivisena, että mikäli hän ei olisi itse eronnut toimestaan, seura olisi omien sanojensa mukaan hänet erottanut. Byrnen kerrotaan ansainneen tehtävässään noin 700 000 puntaa vuodessa, joten vaitiolosta maksettiin hänelle reilun vuoden palkka. Sunderlandia rasittavat tällä hetkellä noin 140 miljoonan punnan velat, joten kannattajien mahdollinen kiukustuminen uutisen johdosta on helppo ymmärtää.

Sunderland on vakavan putoamisuhan alla, ja lisäksi vakava velkaantuminen uhkaa johtaa useiden seurojen työntekijöiden irtisanomiseen. Tuoreeltaan tuli ilmi myös maaliskuinen tapaus, jossa manageri David Moyes uhkaili BBC:n naistoimittajaa ”läpsäytyksellä”. Moyes saa todennäköisesti jonkinlaisen rangaistuksen Englannin jalkapalloliitolta.

Margaret Byrne työskentelee tätä nykyä pelaaja-agenttina.