Didier Drogba on solminut sopimuksen yhdysvaltalaisen Phoenix Rising -seuran kanssa. Seura tiedotti asiasta verkkosivuillaan.

Drogba siirtyy seuraan sekä pelaajaksi että osaomistajaksi. Phoenix Rising pelaa United Soccer Leaguessa (USL), joka muodostaa yhdessä North American Soccer Leaguen (NASL) kanssa Yhdysvaltain toiseksi korkeimman sarjatason.

– Joukkueen omistaminen ja siinä pelaaminen samaan aikaan on epätavallista. Mutta tästä tulee hyvin mielenkiintoista, Drogba kommentoi tiedotteessa.

– Tämä on hyvä muutos, koska haluan jatkaa pelaamista, mutta olen jo melkein 40. On tärkeää valmistautua uran jälkeiseen aikaan.

Drogban edellinen pesti oli Montréal Impactissa, jota hän edusti kesästä 2015 viime marraskuuhun saakka. Tuolloin norsunluurannikkolainen sanoi, ettei hän enää palaa MLS:ään. Puheet saatetaan pyörtää, sillä Phoenix Risingissa toivotaan, että seura saa laajennuksen myötä paikan MLS:stä seuraavan kolmen vuoden aikana.

Drogba paljasti myös, että kysyntää olisi edelleen ollut paljon korkeammallakin tasolla.

– Sain tarjouksia Kiinasta ja jopa Englannista – sekä Valioliigasta että Mestaruussarjasta. Mutta ne olisivat koskeneet vain pelaamista, Drogba sanoi The Premier League Showlle BBC:n mukaan.

– Tämä oli hyvä tarjous, koska minun on pelaamisen lisäksi mietittävä seuraavaa askelta.

Phoenixissa Drogba saa tutun pelikaverin, sillä seuraan saapui helmikuussa Shaun Wright-Phillips. Kaksikko pelasi aikoinaan yhdessä Chelseassa. Dorgba pelasi Chelseassa yhteensä 381 ottelua ja iski tehot 164+86.