Tiistai-iltana Valioliigassa kohtasivat Chelsea ja Southampton. Stamford Bridgen isännät lähtivät peliin tilanteesta, jossa sen pohjoinen naapuri Tottenham oli kuronut etumatkan sarjataulukossa neljään pisteeseen. Vauhdissa ja vaarallisissa tilanteissa ottelussa ei todellakaan tänään säästelty.

Pelikelloon ei ehtinyt kertyä vielä viittäkään minuuttia ennenkuin Eden Hazard upotti pallon vasempaan takanurkkaan Cesc Fàbregasin syötöstä. Belgialaiselle oli jätetty hämmentävän paljon tilaa keskellä vieraitten boksia.

Paul Hayward

@_PaulHayward
At Chelsea, Hazard cuffed Oriol Romeu aside with one of his surges, then opened the scoring minutes later. He's in the mood.

Southampton toki sai myös hyökkäyksenpoikasia aikaan, mutta sinisten puolustus ja ennenkaikkea keskikenttä tukki sen etenemissuunnat toistuvasti ja varmuudella. 16 minuutin kohdalla Dusan Tadic ja kumppanit näyttivät onnistuvan sahaamaan Chelsea-puolustuksen rikki hyvällä etäisyydellä maalista, mutta aivan viimeinen syöttö ei enää löytänyt omia.

Southampton FC

@SouthamptonFC
17: A neat #SaintsFC interchange around the box ends with @StevenDavis8 finding Sofiane Boufal, but his pull back is cleared. [1-0]

Chelsea eteni jokaisen tilaisuuden tullen todella dynaamisesti, puolipitkillä syötöillä kohti maalitilanteita, muttei saanut aivan huippupaikkoja avausmaalia seuranneen reilun vartin aikana.
20 minuutin pelin jälkeen vieraat saivat aikaan pitkän paineen, jonka seurauksena ensin vaparin, sitten kulmapotkun. Tästä pallo ajautui Manolo Gabbiadinille, joka laukoi päin Thibaut Courtoisia – kimmoke tämän torjunnasta Oriol Romeulle ja tilanteeksi 1-1.

Premier League

@premierleague
GOAL Chelsea 1-1 Southampton (24 mins). Oriol Romeu pokes in the equaliser from Manolo Gabbiadini's pass #CHESOU

WhoScored.com

@WhoScored
Chelsea: Have gone 11 Premier League games without keeping a single clean sheet for the first time since December 1996 (13 games) #CHESOU

Ottelun alussa uudelleen raiteilleen päässeeltä näyttänyt Chelsean mestaruusjuna näytti taas joutuneen ongelmiin. Sinipaidat tekivät turhautuneen oloisia virheitä, ja vieraat veivät peliä vahvasti seuraavat minuutit. Puolen tunnin pelin jälkeen N’Golo Kanté, joka juuri nimettiin kauden Valioliiga-pelaajaksi, päätti yksin kääntää tilanteen. Keskikenttämiehen huikean yksilösuorituksen isännät olivat todella lähellä uutta johtoasemaa saatuaan Saints-puolutuksen hetkeksi täyteen paniikkiin. Tilanne tyrehtyi lopulta Diego Costan halpaan rankkarin kalasteluun.

Ensimmäisen jakson loppupuolesta tuli todella sähköinen, vauhtia oli valmentajien näkökulmasta varmasti jopa vähän liikaakin. Viisi minuuttia ennen taukoa Southampton oli puolestaan vähällä ottaa johtoaseman, kun etenkin Marcos Alonso puolusti kulmatilanteessa todella heikosti. Pallo tästä tilanteesta lopulta sivuverkkoon. Vain muutamaa kymmentä sekuntia myöhemmin Hazard oli toisessa päässä rakentamassa maalia, viimeiseen syöttöön ehti punalvalkoisten puolustaja varpaineen väliin. 46. minuutilla Gary Cahill oli se pelaaja, joka lopulta hyödynsi kentällä vallinneen kalabaliikin. Juuri viimeisimmästä rankkarinvaatimistilanteestaan maasta ylös noussut Costa yritti saksipotkua jossa epäonnistui – toppari puski pallon sisään ja kotijoukkueen tauolle 2-1-johdossa.

Vähän 50 peliminuutin jälkeen Costaa todella rikottiin, ja Chelsea sai vaparin kohtalaisen hyvästä paikasta. Southampton-puolustus sai tilanteen purettua kulmaksi. Lyhyenä annetun erikoistilanteen jälkeen se ei kuitenkaan millään saanut purettua palloa pois maalinsa lähistöltä, ja nimenomaan Costa oli se joka lopulta pääsi puskemaan Bluesin 3-1-johtoon.

@WhoScored
Diego Costa: Has ended a 5-game run without a goal in league competition, his longest drought since Dec 2012-Jan 2013 when at Atletico

MILESTONE: Diego Costa has now scored 50 Premier League goals in 85 games; one fewer than Luis Suarez.

🔥

Oliko lievästi sanottuna voimakkaita tunteita herättävän kärjen herääminen lopulta se asia, joka ratkaisi Chelsean mestaruuden?
Southampton ei missään nimessä luovuttanut jäätyään kahden maalin takamatkalle, mutta muutamiksi hetkiksi sen peli jäätyi. Parikymmentä minuuttia ennen loppua Claude Puelin miehistö alkoi jälleen saada puolittaisia tilanteita hyökkäyspäässä aikaan. Loppua kohti isännät kuitenkin onnistuivat jäädyttämään peliä riittävästi – vaihdosta mukaan tullut Pedro oli vielä hyvin lähellä joukkueensa neljättä osumaa. Lopulta sen pääsi iskemään Costa.

4 - Southampton have conceded four goals in a Premier League away game for the first time since April 2014 (1-4 vs Man City). Ripped.

Lisäajan viimeisellä minuutilla Ryan Bertrand pääsi vielä muuttamaan numerot hienolla puskullaan muotoon 4-2.