Englannin jalkapalloa ravisteli viikolla Burnleyn keskikenttäpelaajan Joey Bartonin saama 18 kuukauden kielto kaikesta jalkapalloon liittyvästä toiminnasta. Bartonin saama rangaistus johtui tämän lyötyä aktiivisesti vetoa jalkapallo-otteluista.

Arsenalin veteraanivalmentaja Arsène Wenger sanoo ymmärtävänsä Bartonin vastinetta ja sitä, kuinka pelaaja arvosteli Englannin jalkapalloliittoa tekopyhyydestä. Barton kertoi kärsineensä vuosien ajan vedonlyöntiriippuvuudesta.

Wenger ei paljastuksesta yllättynyt ottaen huomioon, kuinka media ja sponsorit yllyttävät lyömään vetoa jalkapallosta. Ranskalainen itse menisi niin pitkälle, että kieltäisi vedonlyönnin ja rahapelit kokonaan.

falcon-latest-posts title=”Lue myös” tag=’joey-barton’]

– Minusta on moraalitonta, että samalla, kun jotkut raatavat hullun lailla aamusta iltaan tai opiskelevat yliopistossa, joku makaa toimettomana, mutta voittaa oikeilla numeroilla sata miljoonaa puntaa, Wenger toteaa The Timesin mukaan.

– Onko se oikein, että sairaanhoitaja ei ansaitse rahaa, mutta joku voittaa onnella sata miljoonaa? Miten sitä voi puolustaa? Minä henkilökohtaisesti kieltäisin loton.

Barton oli pelannut kymmenen vuoden aikana 1 260 kertaa rahapelejä. Näistä vain pieni osa koski jalkapalloa ja vain aniharvat Bartonin oman joukkueiden pelejä.

– Siten yhteiskunta toimii nykyään: Meitä kannustetaan lyömään vetoa, mutta kun niin tekee, siitä rangaistaan. Se on yleinen ongelma. Ajatellaanpa tupakointia tai alkoholia. Jos ei haluta, että ihmiset juovat, niin ei sitten myydä alkoholia. Ja jos ei haluta ihmisten lyövän vetoa, niin ei sitten sallita vedonlyöntiä, Wenger ehdottaa.