Leicesteristä täksi kaudeksi Chelseaan siirtynyt ja mitä todennäköisimmin toisen peräkkäisen mestaruutensa voittava N’Golo Kanté nimettiin maanantaina Englannin jalkapallotoimittajien Vuoden pelaajaksi (uutinen). Hienoa kautta pelaava ranskalainen sai aiemmin myös pelaajayhdistykseltä vastaavan tunnustuksen, joten näkemys miehen erinomaisuudesta on hyvin yleinen.

Jalkapallotoimittajien yhdistys FWA viettää 70-vuotisjuhliaan ja sen omien kotisivujen mukaan Kantén nyt saama tunnustus on vanhin jalkapalloilussa jaettava henkilökohtainen palkinto. Koskaan aiemmin ääniä ei oltu kuitenkaan annettu niin monelle eri pelaajalle kuin nyt.

Kärkikolmikko Kanté, Eden Hazard ja Dele Alli kahmi tosin yli 65 prosenttia äänistä, mutta yhteensä vuoden pelaajaksi ehdotettiin peräti 17 pelaajaa. FWA:n julkistama lista pursuaa tuttuja ja odotettuja nimiä, mutta pari yllätystäkin löytyy.

Ainoana maalivahtina vuoden pelaajaksi ehdotettiin West Bromwichin Ben Fosteria ja olipa joku tai jotkut äänestäneet myös pelaajaa toiselta sarjatasolta Mestaruussarjasta, Brightonin Anthony Knockaertia. Mahtaako kyseinen toimittaja olla kotoisin Brightonista vai onko Valioliiga jäänyt vähemmälle huomiolle kivikovan Mestaruussarjan varjoon?

Alla kaikki FWA:n äänestyksessä ääniä saaneet:

Sergio Agüero, Manchester City
Toby Alderweireld, Tottenham
Dele Alli, Tottenham
Cesar Azpilicueta, Chelsea
Diego Costa, Chelsea
Philippe Coutinho, Liverpool
Jermain Defoe, Sunderland
Ben Foster, West Bromwich
Eden Hazard, Chelsea
Zlatan Ibrahimovic, Manchester United
Harry Kane, Tottenham
N’Golo Kante, Chelsea
Anthony Knockaert, Brighton
David Luiz, Chelsea
Romelu Lukaku, Everton
Alexis Sanchez, Arsenal
Gylfi Sigurdsson, Swansea