Valioliigalauantaina pelattiin harvinaislaatuisesti vain kolme klo 17 alkanutta ottelua. Näistä varsinaista panosta oli kuudesta joukkueesta vain yhdellä, sarjapaikastaan taistelevalla Swansealla.

Maalinteon aloitti yhdeksännellä peliminuutilla juurikin Swansea. Gylfi Sigurdsson tarjoili vapaapotkusta tekopaikan Fernando Llorentelle eikä espanjalainen erehtynyt. Islantilainen on ollut kauden aikana huimassa vireessä, sillä tehopiste oli miehelle jo kauden 22:s. Llorente puolestaan on tehnyt enemmän puskumaaleja kuin kukaan toinen valioliigapelaaja, sillä päämaali oli Llorentelle kauden seitsemäs.

Fernando Llorente has now scored 7 headed goals in the league this season, more than any other Premier League player.

Aerial ace.
Gylfi Sigurdsson has been directly involved in 22 Premier League goals for Swansea this season.

13 assists 🅰️
9 goals ⚽️

So vital. 👊

Aerial ace.

Avausjakso oli jo putoamisensa varmistaneelle Sunderlandille muutenkin murheellinen, sillä David Moyes joutui vaihtamaan loukkaantumisten takia kentältä peräti kaksi pelaajaa, Jason Denayerin ja Victor Anicheben.

Alemman keskikastin välienselvittelyssä Bournemouth sai vastaansa sarjan kehnoimman vierasjoukkueen Burnleyn. Ensimmäisen puoliajan ainoa osuma nähtiin, kun Lewis Cook löysi Junior Stanislasin, joka laukoi alakulmaan taukojohdoksi 1-0. Maali oli Stanislasille kauden kuudes.

Southamptonin kelpo syysvire on ollut viime viikkoina muisto vain, mutta tänään se lähti hakemaan täyttä pistepottia viime viikonloppuna virallisestikin putoamiseen tuomitulta Middlesbrough’lta. Pyhimykset voittivat avausjakson Jay Rodriguezin maalilla 1-0.

Sunderlandissa vierasjoukkue Swansea sai aivan ensimmäisen puoliajan lopussa lisää aihetta riemuun. 28-vuotias laitapuolustaja Kyle Naughton tuplasi walesilaisten johdon uransa ensimmäisellä valioliigamaalilla. Naughton tarvitsi maalitilinsä avaamiseen vaatimattomat 141 ottelua.

1 - Kyle Naughton has scored his first ever Premier League goal in what is his 141st appearance in the competition. Joyous.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu 12 minuuttia, joutui Middlesbrough antautumaan toistamiseen. Nyt maalinteossa onnistui Nathan Redmond, joka sai syötön erinomaiseen vireeseen äityneeltä Jay Rodriguezilta. Reilut kuusi minuuttia myöhemmin Southampton pääsi yrittämään kolmattakin maalia, kun Boro-vahti Brad Guzan kaatoi hyökkääjän sääntöjen vastaisesti. Shane Long täräytti tuomitun rankkarin kuitenkin ylärimaan.

Seuraavakin maali nähtiin Middlesbrough’n Riverside Stadiumilla, mutta tällä kertaa asialla oli kotijoukkue. Tammikuussa hankittu Patrick Bamford teki kulmapotkusta kavennuksen ja varmisti osumallaan, ettei Boro jäänyt 18:tta kertaa tällä kaudella nollille. Maali oli 23-vuotiaan hyökkääjän ensimmäinen yli kahteen vuoteen. Osuma jäi kuitenkin ottelun viimeiseksi, joten Boron tappiosaraketta saatiin rukata jälleen uusiksi.

760 - Patrick Bamford has scored his first competitive goal since netting for Middlesbrough v Wolves in April 2015 - 760 days ago. Overdue.

Kun Bournemouthissa oli pelattu 83 minuuttia, nousi Burnley Sam Vokesin maalilla tasatilanteeseen. Walesilainen oli nyt tehnyt neljä maalia viimeisissä neljässä ottelussa. Burnley oli osoittautumassa Bournemouthille entistä kovemmaksi palaksi purra, sillä tulossa oli jo kahdeksas perättäinen tappioton ottelu ”Kirsikoita” vastaan.

7 - Burnley are unbeaten in their last seven games against Bournemouth in all comps (W4 D3) since a 5-0 defeat in Nov 1998. Streak.

Vieraiden riemu ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä vain kaksi minuuttia myöhemmin tulikuuma Joshua King vei Bournemouthin uudelleen johtoon. Johto pitikin loppuun asti ja niin Bournemouthin Burnley-kammo oli murrettu.

13 - Only Romelu Lukaku (14) has scored more Premier League goals in 2017 than Josh King (13 - level with Harry Kane). Resolution.

Sunderlandissa ei toisella puoliajalla maaleja nähty, joten ”Mustat Kisssat” oli ainoa joukkue, joka jäi maaleitta klo 17:n otteluissa. Siitäkin huolimatta, että maalintekoyritykset tilastoitiin Sunderlandin eduksi 7-2. Maalit kuitenkin lasketaan ja Swansean viimeistely oli tänään kliinistä.

Sunderland 0-2 Swansea FT:

Shots: 13-3
Pass accuracy: 83%-82%
Chances created: 7-2
Possession: 53%-47%

Huge three points.

Swansealle vierasvoitto merkitsi sitä, että Hullin on pakko voittaa sunnuntaina Crystal Palace, mikäli se mielii jatkaa taistelua sarjassa säilymisestä. Muilla tuloksilla Swansean sarjapaikka on jo varma. Mikäli Hull jatkaa niskaan hengittämistä sunnuntain jälkeenkin, on Swansealla päätöskierroksella kaikki omissa käsissä. Viimeisessä ottelussaan Joutsenet isännöivät West Bromwichia.

Bournemouth-Burnley 2-1 (1-0)

1-0 Junior Stanislas (25′)
1-1 Sam Vokes (83′)
2-1 Joshua King (85′)

Middlesbrough-Southampton 1-2 (0-1)

0-1 Jay Rodriguez (42′)
0-2 Nathan Redmond (57′)
1-2 Patrick Bamford (72′)