Manchester Unitedin kannattajien ja manageri José Mourinhon katseet ovat jo ensi viikon keskiviikossa. Tuolloin joukkue pelaa Tukholmassa Eurooppa-liigan voitosta Ajaxia vastaan. Voitto toisi Unitedille paikan ensi kauden Mestarien liigassa.

Sitä ennen United pelaa kuitenkin vielä Old Traffordilla Valioliigan päätöskierroksen ottelun Crystal Palacea vastaan. Peli pelataan sunnuntaina. Mourinhoa aikataulu ei miellytä alkuunkaan, vaan hän syyttää Valioliigaa joukkueensa menestysmahdollisuuksien tärvelemisestä.

Mourinhon mielestä ottelu olisi pitänyt siirtää lauantaille, jotta joukkue saa enemmän keskittymisaikaa Tukholman finaaliin.

– Missä tahansa maailman maassa peli pelattaisiin lauantaina, koska me olemme joka tapauksessa kuudensia ja Crystal Palacen sarjapaikka on varma. Sen jälkeen kun Palace kaatoi Hullin, ja Hullin putoaminen varmistui, peli olisi pitänyt siirtää, Mourinho sanoo The Independentin mukaan.

– Tilanne turhauttaa minua. Toivon, ettette lynkkaa minua, kun näette joukkueeni.

United ei edes anonut ottelusiirtoa

United ei kuitenkaan koskaan pyytänyt Valioliigalta ottelun siirtämistä, sillä Mourinho luovutti jo etukäteen.

– Kun tiedän taistelun olevan hävitty, en lähde taisteluun. Olen ollut täällä seitsemän vuotta enkä ole ikinä nähnyt pienintäkään merkkiä siitä, että liiga välittäisi englantilaisista joukkueista europeleissä.

– En nähnyt sitä Chelsean, Manchester Unitedin tai viime vuonna Manchester Cityn kanssa. Se on turha toivo, ja meidän pitää vain hyväksyä se, Mourinho nurisi.

Mourinho pyysi Big Samilta armoa

Mourinho paljasti samalla peluuttavansa Palacea vastaan todellista nuorisojoukkoa. Samassa yhteydessä hän jopa toivoi, että vieraiden valmentaja Sam Allardyce kohtelisi Unitedia hellävaroen.

– Toivon, että fanit Old Traffordilla tukevat joukkuetta ja antavat anteeksi naiiviuden ja itseluottamuksen puutteen. Toivon myös, että Big Sam osoittaa olevansa hyvä ystävä ja pyytää Wilfried Zahaa jarruttelemaan, jättää Christian Benteken kotiin ja kohtelee meitä hellävaroen, Mourinho jatkoi.

Mourinho kertoi nimeävänsä kokoonpanoonsa koko joukon suurelle yleisölle tuntemattomia pelaajia. Varman poikkeuksen tekee toppari Eric Bailly, joka ei saa pelata Eurooppa-liigan finaalissa pelikieltonsa takia.

– Heitän kehiin Demitri Mitchellin, Scott McTominayn, sekä tietysti Axel Tuanzeben ja Eric Baillyn. Myös Matty Willock, Josh Harrop ja Zachary Dearnley pelaavat.

– Panen kaksi tai kolme poikaani vuorottelemaan pelin aikana. Minun pitää peluuttaa neljää tai viittä poikaani, jotta he antavat lapsille vähän tukea.