Englannin jalkapalloliitto FA ilmoitti torstaina, että ensi kauden alusta lähtien Valioliigassa voidaan tuomita jälkikäteen pelikieltoja sukeltamisesta. Tuomareita onnistuneesti huijannut pelaaja voidaan määrätä videotarkastelun perusteella kahden ottelun pelikieltoon.

Sääntömuutos on saanut pääasiassa innostuneen vastaanoton, mutta kaikkia ratkaisu ei miellytä. Crystal Palacen managerin Sam Allardycen mielestä päätös ei ole oikeansuuntainen.

– Roskaa, päätös on silkkaa roskaa. Entäs pelaaja, joka saa varoituksen, muttei sukeltanut? Mitäs niille tapauksille tehdään, ”Big Sam” kysyy Sky Sportsin mukaan.

– Sitten sanotaan vain: ”Huono tuuri, yritetään saada se ensi kerralla oikein.” Eli sukeltanutta kaveria rangaistaan, mutta entäs kaveri, joka ei sukeltanut? Varoitus pitää voida kumota jotenkin.

Kokenut valioliigamanageri ratkaisisi sukellusongelman mieluummin otteluiden aikana nykyteknologian avulla ja kääntyisi jääkiekosta tutun ratkaisun puoleen. Palace-luotsi olisi valmis muuttamaan jalkapallosääntöjä vielä paljon radikaalimmin.

– Otetaan teknologia käyttöön ja katsotaan tilanteita heti. Voisimme panna sukeltajat 10 minuutin jäähylle ja päästää sitten heidät takaisin peliin, Allardyce ehdottaa.