5. Jordon Ibe, Bournemouth

Osa listalla olevista pelaajista eivät ole saaneet uudessa seurassaan kunnon näyttöpaikkaa. Tämä ei kuitenkaan koske Ibeä, joka on saanut pelata tällä kaudella 25 ottelussa. Sekä maali- että syöttösaldo näyttää pyöreää nollaa. Bournemouth maksoi nuorukaisesta peräti 18 miljoonaa euroa. Paljon pitää tapahtua tulevaisuudessa, jos tuolle summalle tulee vastinetta.

4. Claudio Bravo, Manchester City

Tähtimaalivahdin statuksella FC Barcelonasta saapunut Claudio Bravo tuli Manchester Cityyn pitkäaikaisen maalivahdin Joe Hartin tilalle. Kausi on kuitenkin mennyt todella pahasti penkin alle. Koko kauden aikana miehelle on kertynyt vain 27 torjuntaa 22 ottelussa. Maaleja puolestaan on mennyt selän taakse 26, joten hänen torjuntaprosentti on vain juuri ja juuri yli 50. Ei ole helppoa voittaa, jos maalivahti päästää joka toisen laukauksen sisään.

3. Ahmed Musa, Leicester

Leicester sai sensaatiomestaruutensa ansiosta todella paljon rahaa käytettäväksi kaudelle 2016-17. Sen rahallisesti toiseksi suurin satsaus oli noin 20 miljoonaa euroa maksanut Musa. Nigerialainen on pelannut Venäjän pääsarjassa kovalla tasolla jo pitkään, mutta Englannissa homma ei ole lähtenyt käyntiin. Hän sai Claudio Ranierilta paljon mahdollisuuksia, mutta ei onnistunut käyttämään niitä. Loppukaudella hän ei ole juurikaan enää päässyt edes kentälle. Viimeisen 14 valioliigaottelussa minuutteja kertyi vain 54 minuuttia. 21 sarjaottelun saldona on tehot 2+0.

2. Borja Bastón, Swansea

Borja Bastón saapui Swanseaan sen koko seurahistorian suurimmalla siirtosummalla. Espanjan nuorisomaajoukkueista tuttu hyökkääjä oli tehnyt valtavan määrän maaleja La Ligassa viime kaudella ja häneltä odotettiin huimia tehoja myös Valioliigassa. Toisin kuitenkin kävi. 18 ottelussa pelaaja onnistui maalinteossa vain kerran. Lopulta otteet menivät niin surkeiksi, että pelaaja löysi itsensä vaihtopenkiltä kerta toisensa jälkeen. 16 viimeiseen otteluun vain 54 minuuttia peliaikaa.

1. Moussa Sissoko, Tottenham

Moussa Sissokon siirto vaikutti katastrofilta jo ensimmäisestä päivästä lähtien. Tottenham-kannattajat vastustivat miehen hankintaa todella vahvasti, mutta lopulta lontoolaisseura maksoi ranskalaisesta huimat 35 miljoonaa euroa. Summa on Tottenhamin ennätyssiirto. Mitä vastinetta pelaaja on antanut tuolle hurjalle summalle? Todella keskinkertaista pelaamista 25 ottelussa, joista avauksessa hän on ollut vain kahdeksan kertaa. Vaikea keksiä huonompaa tapaa käyttää 35 miljoonaa euroa.