Valioliigakauden parhaat hankinnat päättyneeltä kaudelta on valittu. Mittarina on käytetty pelaajan pelillisiä esityksiä, joten lista ei ole suhteutettuna pelaajan hintaan. Myös siirron aika on vaikuttanut valintoihin. Esimerkiksi Gabriel Jesus ja Mamadou Sakho ovat olleet siirtojensa jälkeen vakuuttavia, mutta näyttöjä on alle puolelta vuodelta.

5. Victor Wanyama, Tottenham

Tottenham hankki Wanyaman Southamptonista noin 15 miljoonalla eurolla. Kenialaisen pelaaminen takaa sen, että keskikentän hyökkäävämmissä rooleissa olevat Dele Alli ja Christian Eriksen saavat keskittyä enemmän tehojen tekemiseen kuin puolustamiseen. Wanyama pelasi kahta peliä lukuun ottamatta Tottenhamin kauden kaikissa valioliigaotteluissa. Yksi sarjan aliarvostetuimpia pelaajia.

4. Sadio Mané, Liverpool

Sadio Mané lähti Wanyaman tavoin pois Southamptonista viime kesänä. Liverpooliin siirtynyt laitahyökkääjä oli yhdessä Philippe Coutinhon kanssa joukkueensa hyökkäyspään ylivoimaisesti tärkeimmät palaset. Kun muiden pelaajien taso ailahteli ottelusta toiseen, niin nämä kaksi pelaajaa olivat vaarallisia lähes aina. Mané teki pelaamassaan 27 pelissä tehot 13+5. Olisi todennäköisesti listalla vielä korkeammalla, jos ei olisi kärsinyt loukkaantumisista.

3. Idrissa Gueye, Everton

Jos joku Valioliigan ystävä ei vielä ennen kauden alkua tiennyt, kuka on Idrissa Gueye, niin tuo asia on ainakin korjaantunut tämän kauden aikana. Uskomattoman vahvaa ja tasaista pelaamista läpi kauden. Esimerkiksi 4,1 onnistunutta taklausta ottelua kohti on koko sarjan paras lukema. ”Evertonin Kanté” herättänee kiinnostusta myös vielä suuremmissa seuroissa, mutta Ronald Koeman ei varmasti tahdo luopua pelaajastaan.

2. David Luiz, Chelsea

Jos joku olisi sanonut David Luizin Chelsea-paluun varmistuessa, että brasilialainen tulisi olemaan koko sarjan paras puolustaja seuraavalla kaudella, niin olisi reaktiot olleet todennäköisesti hyvin koomiset. Toppari näytti kaikille epäilijöilleen, että on nostanut tasoaan entisestään. Chelsean todella vahvan puolustuksen tukipilari yhdessä César Azpilicuetan kanssa.

1. N’Golo Kanté, Chelsea

Listan ylivoimaisesti helpoin valinta. Jos hankkii sarjan parhaan pelaajan itselleen, niin kyseessä ei voi olla muuta kuin kauden paras hankinta. Kaikki ylisanat lienee toisen perättäisen mestaruuden voittaneesta Kantésta jo käytetty ja täysin aiheesta.