Pelaajien kauppahinnoissa nähtiin taas tietynlaisen rajapyykin ylitys. Real Madrid tiedotti hankkineensa Vinícius Juniorin. Siirtosumma oli tiettävästi 46 miljoonaa euroa.

Manchester City käytti viime kesänä rutkasti rahaa uusiin hankintoihin. Seuraan siirtyivät muun muassa 22-vuotias John Stones (55,6 miljoonaa), 20-vuotias Leroy Sané (50) ja 19-vuotias Gabriel Jesus (32). Havaittavissa on, että sekä Real että City pyrkivät ostamaan markkinoilta nuoria pelaajia. Manageri Pep Guardiolalta pyydettiin kommenttia Realin tuoreimmasta hankinnasta.

– Pelaajahankintojen tekemisestä ei tule helppoa. Real Madrid osti juuri 16-vuotiaan pelaajan 46 miljoonalla eurolla. Voitte kuvitella, millaiset markkinat ovat. Ehkä saamme tänne paljon pelaajia, ehkä emme. Se nähdään tulevien päivän aikana, Guardiola sanoi lehdistötilaisuudessa Marcan mukaan.

– Brasilialainen poika pelaa Real Madridissa 46 miljoonalla eurolla. 16 vuotta vanha. Hienoa, hämmästynyt katalaaniluotsi jatkoi.

Cityn odotetaan hankkivan vahvistuksia tänäkin kesänä. Kuuden pelaajan (Pablo Zabaleta, Gaël Clichy, Bacary Sagna, Jesús Navas, Willy Caballero, Yaya Touré) sopimus umpeutuu kuukauden kuluttua, ja heistä ainakin Zabaleta ja Clichy jättävät seuran.