Watford on saanut viime vuosina maineen seurana, jossa managerit tulevat ja menevät. Puheenjohtaja Scott Duxburyn mukaan Hornetsilla ei ole kuitenkaan syytä pyydellä anteeksi, kun se pyrkii eteenpäin.

Italialaisen Walter Mazzarrin lähtö merkitsi sitä, että Watfordissa on ollut kuusi manageria kolmen viimeksi kuluneen kauden aikana. Se on herättänyt kritiikkiä seuraa kohtaan.

Duxbury korostaa, että seura on kunnianhimoinen eikä tyydy pelkästään korkeimmalla sarjatasolla säilymiseen.

– En usko meidän olevan erilaisia siinä, että meillä yksinkertaisesti on toiveita ja kunnianhimoa. Mielestäni on ollut tiettyjä asiantuntijoita, jotka ovat hiljattain sanoneet, että meidän pitäisi olla tyytyväisiä vain sarjapaikan säilyttämiseen Valioliigassa, puheenjohtaja toteaa.

– Olen pahoillani, mutta haluamme enemmän kuin vain säilyä. Haluamme olla eteenpäin menevä ja kunnianhimoinen seura. Näette, mitä olemme tehneet kentän ulkopuolella stadionin ja kehittymisen suhteen. Näette meidän olevan seura, joka tekee todella kovasti töitä päästäkseen eteenpäin.

– Kyllä, meitä on hiljattain kritisoitu managereiden määrästä, mutta kauden lopussa arvioimme, kuinka hyvin olemme suoriutuneet ja mitkä ovat tavoitteemme seuraaville kausille. Osa siitä arviointiprosessista johtaa väistämättä johtopäätökseen, että ehkä tarvitsemme suunnanmuutoksen.

Duxburyn mukaan Watford saattaa erota muista seuroista siinä, että sillä on oma investointimalli henkilökunnalle ja seuralle.

Meillä ei ole varaa siihen, että joka kerta valmentajan lähtiessä koko infrastruktuurikin lähtee.

– Se tarkoittaa sitä, että jos valmentaja lähtee, se ei tarkoita täydellistä mullistusta seurassa. Seura jatkaa kehittymistä, hän sanoo.

Watford ei ole Valioliigan mittakaavassa iso seura. Siksi sen täytyy hyödyntää käytettävissä olevat resurssit parhaalla mahdollisella tavalla.

– Meidän mielestämme valmentajilla on rajallinen säilyvyysaika. Joko he menestyvät erittäin hyvin ja siirtyvät suurempaan seuraan tai sitten he eivät aivan onnistu ja jatkavat muualle. Meillä ei ole varaa siihen, että joka kerta valmentajan lähtiessä koko infrastruktuurikin lähtee.

Lähde: Hertfordshire Mercury