Valioliigasta kauden päätteeksi pudonnut Sunderland etsii parhaillaan uutta manageria David Moyesin seuraajaksi.

Seuralegenda Gary Bennettillä ei ole Sunderland Echon mukaan omaa suosikkia managerin paikalle. Hän haluaa ainoastaan miehen, joka pystyy tuomaan uutta elämää seuraan.

– Se on massiivinen työ, eikö vain, Bennett sanoo.

– Olemme nähneet sen kausi toisensa jälkeen. Meillä on ollut niin sanottuja nimekkäitä managereita, joilla on ollut vaikeuksia. Siihen täytyy olla syy, miksi heillä on ollut vaikeuksia. Huonoksi manageriksi ei tulla yhdessä yössä. Tämän kesän rekrytoinnit ovat avainasemassa, hän jatkaa.

Legenda toivoo, että nimitys tehtäisiin mahdollisimman nopeasti. Tehtävään tarvitaan henkilö, joka tuntee seuran, sen kannattajat ja alueen.

– Ihmiset kysyvät, kuka on oikea mies. Sir Alex Fergusoninkin voisi laittaa valmennusvastuuseen, mutta kuvittelisin, että jopa hänellä olisi vaikeuksia.

Ei ole takuita, että Sunderland nousee takaisin ensi kaudella, mutta yksi asia, josta täytyy pitää huolta, on vahva joukkuehenki.

Bennettin mielestä Black Cats tarvitsee neljä tai viisi kunnon hankintaa kurssin kääntämiseksi.

– Kaikki on tällä hetkellä latteata. Tarvitaan iso ruiske innostamaan kannattajia, ja rekrytointi on siinä avainasia. Ei ole takuita, että Sunderland nousee takaisin ensi kaudella, mutta yksi asia, josta täytyy pitää huolta, on vahva joukkuehenki.

Mahdollisina ehdokkaina Sunderlandin uudeksi luotsiksi on mainittu Derek McInnes, Garry Monk, Nigel Pearson ja Kevin Phillips.