Arsenalin kausi 2016-17 oli FA Cupin voitosta huolimatta pettymys. Lontoolaisseura jäi ensimmäistä kertaa Arsène Wengerin aikakaudella Valioliigan neljän parhaan joukkueen ulkopuolelle.

BeIN Sports kysyi ranskalaisvalmentajalta, tuleeko seura tekemään useita hankintoja kesän aikana, jotta sijoitus kohenee ensi kaudella.

– Maksimissaan kaksi tai kolme. Emme voi tuhlata yhtä paljon kuin jotkut muut joukkueet. Joillakin seuroilla on ulkoisia resursseja, joiden seurauksena he voivat käyttää rahaa lähes rajattomasti.

Lisää rahaa voi toki olla tulossa, jos seura ei saa pidettyä kiinni sopimuskautensa loppua lähestyvistä Alexis Sánchezista, Mesut Özilistä ja Alex Oxlade-Chamberlainista. Ilman mainittujen pelaajien myyntejä, on Arsenalilla luvassa varsin rauhallinen siirtokesä, sillä Wengerin kommenttien perusteella vähäisetkin ostokset saattavat olla niin sanottuja matalan profiilin pelaajia.

– Tulee muistaa, että käytetyn rahan määrä ei ole takuu menestykselle.

– Jos ostat pelaajan 40 miljoonalla punnalla, niin kaikki alkavat puhumaan hänestä positiivisesti. Eikö pelaaja voi olla hyvä, jos ostat hänet 2 miljoonalla punnalla.

– Tarkoitan siis, että isot hankinnat eivät välttämättä liity heihin käytettyyn rahaan.