Yleisessä tiedossa on, että Valioliigan ja sen seurojen yhä kasvavat budjetit ovat pitkälti peruja yhä rahakkaammista televisiointisopimuksista. Onkin loogista, että toiminnan rahoittajat, eli TV-yhtiöt, alkavat vaatia rahoilleen enemmän vastinetta.

The Timesin mukaan TV-yhtiöiden toiveissa on viedä kameroita pukukoppeihin ja haastatella managereita kesken otteluiden. Tällainen on käytäntö useissa joukkuelajeissa Yhdysvalloissa.

Kuten odottaa sopii, valioliigaseurat eivät ajatuksesta innostu.

– Jo nyt tuntuu siltä, että managereilta ja pelaajilta vaaditaan liikaa. Monet suurseurat vastustivat edellistäkin muutosta, jotka määräsivät yhden pelaajan ja managerin haastatteluun pari tuntia ennen ottelun alkua, nimettömänä pysyttelevä valioliigaseuran edustaja kertoi The Timesille.

– Managerit vihaavat ajatusta haastattelusta kesken pelin, kun heidän pitäisi keskittyä siihen, mitä kentällä tapahtuu. Pukukoppien taas on tarkoitus olla pyhä alue, pelaajien ja taustavoimien henkilökohtainen paikka.

– Ymmärrän kyllä, että jos seuraava TV-sopimus tuo paljon lisää rahaa, paine kameroiden lisänäkyvyydelle kasvaa.

BT Sportin Simon Green toteaa, että muun muassa rugbyn parissa valmentajia haastatellaan kesken pelien.

– Kyse ei ole vain pukukoppikameroista. Useimmat rugbyvalmentajat puhuvat mielellään, ja se on parempaa tv-viihdettä. Jos José Mourinho kommentoisi puoliajan aikana 20 sekuntiakin, se voisi olla koko ottelun mielenkiintoisin kohta. Jalkapallon pitäisi olla avoimempi luoville ideoille, Green sanoo.