1980- ja 1990-luvulla maaleja Englannissa mättänyt Tony Cottee uskoo, että Bournemouthin managerin Eddie Howen kyvyt oikeuttavat pestiin ”huippuseurassa”.

Etelärannikolla erinomaista työtä viime vuosina tehneen Howen, 39, nimi on yhdistetty muun muassa Arsenaliin ja Chelsean.

– Olen Eddien suuri fani. Mielestäni hän on tehnyt mahtavaa työtä, ja hän on kaiken lisäksi englantilainen valmentaja, mikä on loistavaa, Cottee sanoo Daily Echolle.

– Pidän tavasta, jolla hän hoitaa asiat – hän on erittäin hyvä median kanssa. On yksi asia puhua hyvästä pelistä ja toinen saada tuloksia, ja siinäkin hän on onnistunut. Taktisesti hän tekee asiat oikein, 51-vuotias ex-hyökkääjä jatkaa.

– Vaikka hän ei ehkä pidä siitä, että sanon tämän, toivon hänen päätyvän valmentamaan yhtä neljästä kärkiseurastamme, koska tarvitsemme englantilaisten valmentajien läpituloa. Heitä on tällä hetkellä vähän. Kun puhutaan Arsenalin kaltaisesta isosta pestistä, ja hänet yhdistetään siihen, se osoittaa hänen työnsä arvon.

Olen Eddien suuri fani. Mielestäni hän on tehnyt mahtavaa työtä.

Cottee haluaa muillekin managerille onnistumisia Valioliigassa, koska ”heitä tarvitaan”. Howe on sellainen, joka tietää, mistä englantilaisessa jalkapallossa on kysymys.

– Nousu Valioliigaan oli todellinen saavutus, ja se mitä Bournemouth teki viime kaudella, oli fantastista. Haaste on heitetty ensi vuodelle, koska sarjassa pysyminen käy yhä vaikeammaksi. Isoja poikia on tulossa. Newcastlen ja Brightonin kaltaiset seurat uskovat säilymismahdollisuuksiinsa, ja se tekee tilanteesta todella kovan sarjataulukon alemman puoliskon joukkueille.