Valioliigapelaajan status ei takaa mukavaa elämää, sanoo West Bromwichin ja Irlannin maajoukkueen laituri James McClean.

Ulkopuolelta katsottuna huippujalkapalloilijan elämässä näyttäisi olevan kyse julkisuudesta ja luksusluokan elämäntyylistä, mutta 28-vuotiaan McCleanin mukaan se on kaukana totuudesta.

– Ihmiset sanovat, että jalkapalloilija elää luksuselämää. Se on kaukana luksuksesta, hän korostaa.

– Tietysti on se ylellisyys, että voi mennä ostamaan asioita, joita muut ihmiset eivät voi. Loppujen lopuksi olet kuitenkin silti ihminen, olet yksinäinen ja teet uhrauksia. Sinulta jää väliin paljon tapahtumia, se on 24/7-työtä.

– Ei voi sanoa, että harjoittelee 2-3 tuntia päivässä, koska on vahdittava syömisiään ja huolehdittava kropastaan. Jos haluaa päästä parhaaseen mahdolliseen kuntoon, on mentävä nukkumaan tiettyyn aikaan ja valmistauduttava oikealla tavalla.

Maailma seuraa jokaista liikettäsi, jokaisessa pelissä on oltava 100-prosenttisessa vireessä.

McClean nostaa esiin erityisesti sen, että ammattipelaaja voi tuntea kaiken paineen ja odotuksen keskellä olonsa erittäin yksinäiseksi.

– Etenkin Valioliigassa, jossa maailma seuraa jokaista liikettäsi, jokaisessa pelissä on oltava 100-prosenttisessa vireessä.

McClean tunnetaan työteliäänä pelaajana, joka antaa aina kaikkensa sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Lähde: Independent.ie