Newcastle-ikoni Rob Lee sanoo Daily Starille huomanneensa, että ilmapiiri Valioliigaan palaavan seuran kannattajien keskuudessa on muuttunut huonompaan suuntaan viime viikkojen aikana.

Moni kannattaja epäilee, että Newcastle olisi jälleen kerran painamassa itsetuhonappia. He ovat huolissaan kiistanalaisen omistajan Mike Ashleyn aikeista ja manageri Rafael Benítezin lisääntyvästä turhautumisesta siirtomarkkinoilla.

– Optimismin on korvannut iso ahdistus. Vasta viime kuussa Newcastle oli erittäin hyvässä paikassa. Ashleyn ja Rafan väliset keskustelut olivat sujuneet hyvin, ja kaikki systeemit toimivat, Lee toteaa.

– Seura on kuitenkin menettänyt hieman momentumia. Epävarmuus näyttää peittäneen kaiken. En tiedä, onko puhe tästä kiinalaisesta konsortiosta savuverho vai ei, mutta yhtäkkiä kukaan ei enää tiedä, mitä on tapahtumassa, hän lisää.

– Aikooko Ashley lähteä? Elääkö Rafa harhakuvitelmissa? Miksi emme ole tehneet vielä yhtään pelaajahankintaa? Kysymyksiä, kysymyksiä, kun fanit haluavat – ja ansaitsevat – vastauksia ja hiukan selkeyttä johdosta. Mitä kauemmin tämä jatkuu, sitä huolestuneemmaksi muutun.

Mitä kauemmin tämä jatkuu, sitä huolestuneemmaksi muutun.

Lee pelasi Newcastlen paidassa aikoinaan 303 ottelua. Hänen mielestään Benítez on maailmanluokan manageri.

– Toistaiseksi hän ei ole kuitenkaan kyennyt hankkimaan haluamiaan pelaajia. Mies jopa perui kesälomansa, koska hän halusi niin paljon saada asiat liikkeelle.

Ex-pelaaja arvioi, että ehkä Newcastlen vetovoima pelaajien keskuudessa ei olekaan niin suuri kuin ihmiset ajattelevat. Edessä lienee joka tapauksessa vaikea kausi.

– Se vaikuttaa aina menevän niin, että yksi askel eteenpäin ja yksi taaksepäin. Sanokaa minua kyynikoksi, mutta epäilin koko ajan, ettei Rafa saisi haluamiaan pelaajia.