Istanbul Basaksehirin nuorukainen Cengiz Ünder on vielä suurelle yleisölle tuntematon nimi, mutta pelaajan otteet maan pääsarjassa on saanut monet seurat tarkkailemaan 19-vuotiaan otteita, ja nyt seuran varapresidentti Mustafa Saralin mukaan myös tekemään konkreettisia tarjouksia.

– Kaksi jalkapallomaailman jättiläistä ovat tehneet tarjouksen Cengizistä. On kunnia vastaanottaa tämän tason kiinnostusta Manchester Cityltä ja AS Romalta. Molemmat ovat tehneet tarjouksen, Saralin kertoi Manchester Evening Newsin mukaan.

Ünder pelasi viime kaudella kahta ottelua ottelua lukuun ottamatta nykyisen joukkueensa kaikissa sarjapeleissä. Hän auttoi joukkuettaan Istanbul Basaksehiria saavuttamaan yllätys kakkossijan sarjassa.

Turkin maajoukkueen avauskokoonpanossa laitahyökkääjä on pelannut kahdesti ja onnistunut molemmilla kerroilla maalinteossa.

Manchester Cityllä on kuitenkin erittäin kova vastus siirtomarkkinoilla, sillä AS Roman urheilutoimenjohtajana toimii nykyään useille Sevillasta tuttu Ramón Rodríguez, eli ”Monchi”, joka tunnetaan siirtomarkkinoiden kruunaamattomana kuninkaana.

Pitkällä urallaan Sevillan urheilutoimenjohtajana hän hankki suuren määrän pelaajia pilkkahintaan ja myynyt heidät muutaman vuoden päästä valtavalla voitolla. Esimerkiksi Dani Alvesin Monchi osti 500 000 eurolla. Kuusi vuotta myöhemmin Barcelona maksoi hänestä Sevillalle noin 30 miljoonaa euroa.