Hallitseva cup-mestari Arsenal kaatoi toissa kauden liigamestarin Leicesterin dramaattisten vaiheiden jälkeen 4–3, kun Valioliigan kausi 2017–18 otti varaslähdön perjantai-iltana Pohjois-Lontoossa.

Arsenalin viime kauden ykköstykin Alexis Sánchezin puuttuessa kokoonpanosta huomio kiinnittyi Lyonista hankittuun kärkipelaajaan Alexandre Lacazetteen, joka vastasikin heti huutoon tekemällä maalin.

Kotijoukkueesta myös Danny Welbeck, Aaron Ramsey ja Olivier Giroud osuivat tolppien väliin. Kaksi viimeistä maalia tulivat 83. minuutilla ja 85. minuutilla.

– Tietysti tiesin saavani paikan, joten yritimme ponnistella. Uskoimme itseemme ja peliimme. Olimme loppuun asti rohkeita, ja Luojan kiitos voitimme pelin, voittomaalin puskenut Giroud iloitsi BBC:n mukaan.

Jamie Vardy teki huippuvauhdikkaassa kamppailussa Leicesterille kaksi maalia ja Shinji Okazaki yhden.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta Englannin 129-vuotisessa pääsarjahistoriassa, kun kausi alkoi perjantaina.

Valioliiga pääsee toden teolla käyntiin lauantaina, kun ohjelmassa on yhteensä seitsemän ottelua. Urakkansa aloittavat silloin muun muassa Liverpool, Chelsea ja Manchester City.

ArsenalGIF

@ArsenalGIF
Alexandre Lacazette's first goal of the PL 2017/18 campaign

Avauspelissä maaleja ei tarvinnut odottaa kauan, sillä Lacazette puski Tykkimiehet johtoon jo 94 sekunnin pelin jälkeen Mohamed Elnenyn syötöstä.

Leicester ei aikaisesta takaiskumaalista häkeltynyt, vaan nousi tasoihin pari minuuttia myöhemmin kulmapotkun jälkitilanteesta. Harry Maguire jatkoi pallon Okazakille, joka ei erehtynyt lähietäisyydeltä.

Arsenal haki sen jälkeen aktiivisesti toista maalia, mutta johtoon siirtyikin vierasjoukkue. Marc Albrighton pohjusti erinomaisesti paikan Vardylle, joka hiljensi kotiyleisön vajaan puolen tunnin kohdalla.

Tasoitus nähtiin juuri ennen taukoa, kun Sead Kolašinac petasi helpon paikan Welbeckille. Leicesterin puolustus jäi turhaan odottamaan paitsiovihellystä.

Arsenalin tasoitusosumassa huolimattomasti pelannut Riyad Mahrez oli mukana Vardyn toisessa maalissa 56. minuutilla. Hän antoi kulmapotkunsa maalin eteen, ja englantilainen pääsi nikkaamaan pallon vapaasti sisään.

Arsenalin hurja loppurynnistys kantoi hedelmää viime minuuteilla. Ensin Ramsey tykitti pallon verkkoon Granit Xhakan oivaltavan syötön jälkeen, ja pian sen jälkeen toinen vaihtopelaaja Giroud nikkasi pallon voimalla ohi voimattoman Kasper Schmeichelin.

Arsenal – Leicester 4–3 (2–2)
1–0 Alexandre Lacazette (2 min)
1–1 Shinji Okazaki (5 min)
1–2 Jamie Vardy (28 min)
2–2 Danny Welbeck (45 min)
2–3 Jamie Vardy (56 min)
3–3 Aaron Ramsey (83 min)
4–3 Olivier Giroud (85 min)