Päättyneen viikon kuumimpia puheenaiheita on ollut Barcelonan kuumeinen Neymarin korvaajan etsintä sekä tuohon hakuun kytkeytyneet pelaajat. Borussia Dortmundin Ousmane Dembélé ryhtyi lakkoon siirtoa toivoessaan, ja Valioliigan puolella Philippe Coutinho lähetti seuralleen Liverpoolille sähköpostitse siirtopyynnön.

Pool-manageri Jürgen Klopp on toistuvasti todennut, ettei seura aio myydä Coutinhoa, oli Barcelonan tarjous sitten kuinka muhkea tahansa. Coutinhon oma siirtohalukkuus on kuitenkin niin selvä signaali, että taitaapa Reds joutua brassistaan luopumaan. Avauskierroksen Watford-ottelun kokoonpanossa Coutinho ei ollut.

Valioliigatoimittajien keskuudessa Coutinhon lähtöä pidetään todennäköisenä, mutta samalla armottoman kovana takaiskuna Liverpoolin kaudelle.

– Kunnioitan pelaajien oikeutta haluta vaihtaa maisemaa, etenkin, jos kysyvä seura on joku Barcelonan kaltainen. Sellaisesta tarjouksesta on vaikeaa kieltäytyä, Mail on Sundayn toimittaja Oliver Holt totesi Sky Sportsin Sunday Supplementissa.

 

– Coutinho kuitenkin allekirjoitti uuden sopimuksen vastikään ja on ratkaisevan tärkeä pelaaja Liverpoolille. Näiden siirtojen kanssa pitää silti olla realistinen: Jos hän haluaa lähteä, niin hän haluaa lähteä.

– Surullista kuitenkin on, että se tapahtuu nyt. Jos Coutinho lähtee nyt, se tuhoaa Liverpoolin kauden, sillä uuden pelaajan rekrytointi on todella vaikeaa. Riippumatta siitä, saako Liverpool Coutinhosta 80, 90 vai 100 miljoonaa puntaa.

– Vaikka he hankkisivatkin uuden pelaajan, ajankohta on todella myöhäinen. Ymmärrän siis, miksi Jürgen Klopp haluaa pitää niin itsepäisesti hänestä kiinni.

Daily Telegraphin urheilutoimituksen esimies Paul Hayward on samoilla linjoilla, ja kyseenalaistaa Barcelonan toiminnan tapauksessa.

– Barcelonan on täytynyt tietää, että Neymar on lähdössä PSG:hen, joten on hieman outoa, että he etsivät ratkaisua nyt Liverpoolin kustannuksella, Hayward pohtii.