Liverpoolin U23-joukkueen pelaaja Lloyd Jones myönsi oikeudelle syyllistyneensä pahoinpitelyyn.

Liverpool Echon raportin mukaan Jones löi toistuvasti Elijah Weir -nimistä henkilöä kasvoihin, koska tämä oli tullut istumaan väärään paikkaan. Weir sai useita vammoja, mukaan lukien 12 tikkiä vaatineen haavan silmäkulmaansa.

Jones myönsi yhteenoton, mutta kiisti aiheuttaneensa fyysisiä vammoja. Jonesin pahoinpitelyyn osallistui oikeuden mukaan toinenkin henkilö, eikä Jonesin tarkkaa osallisuutta voitu todistaa. Siksi mies ei saanut teosta vankeusrangaistusta. Jones myönsi myös tönäisseensä naishenkilöä, joka yritti estää pahoinpitelyn. Jonesin maksettavaksi koitui 625 puntaa.

”Painu vitt**n heti!”

Tapaus sattui viime marraskuussa, kun Jones pelasi Swindonissa lainalla. Erään marraskuisen pelin jälkeen Jones meni kavereineen baariin, josta he varasivat VIP-loossin käyttöönsä. VIP-alueelle osui myös Weir, joka tunsi olonsa heikoksi ja istahti tuolille.

– Mies hänen lähellään huusi ”painu vitt**n tästä loossista heti”, ja Weir vastasi ”ihan kohta, pyörryttää”, Weirin seurueessa ollut nainen kertoi oikeudessa.

– Sitten hän nousi ja häntä lyötiin useita kertoja kasvoihin. Hän tunsi iskun silmäkulmassaan. Hän ajatteli, että se tuli lasista.

– Seuraava asia, jonka hän muistaa, on se, että hän oli ensiapuhuoneessa. Hänen silmäkulmassaan oli 2×2-senttinen haava, joka vaati tikkejä. Sitä ei tarkkaan tiedetä, miten haava syntyi.

Jatko Liverpoolissa auki

Puolustuksen mukaan Jones kimpaantui, kun Weir oli heittänyt juoman hänen päälleen.

– Hän on koko ajan myöntänyt lyöneensä ensin ja että hän löi uhria useita kertoja, puolustuksen David Emanuel sanoi oikeudessa.

Emanuelin mukaan Jones on syvästi pahoillaan tapahtuneesta. Oikeusistunnossa oli paikalla myös Liverpoolin edustaja.

– Tämän hetkellisen hulluuden seuraukset eivät ole vielä selvillä. Hänen unelmansa on pelata Liverpoolin edustusjoukkueessa. Se mitä nyt tapahtuu, jää nähtäväksi, Emanuel sanoi.

Jones ei ole vielä debytoinut Liverpoolin edustusjoukkueessa. Tällä kaudella hän on pelannut kolme ottelua reservien U23-Valioliigassa. Viimeisimmässä pelissä Jones toimi kapteenina. Jones on myös edustanut Englantia U20- ja U19-tasoilla sekä Walesia U19-ikäluokassa.