Valioliigakautta 2017-18 on nyt takana viiden kierroksen verran. Edelleen on melko aikaista tehdä suuria johtopäätöksiä sarjataulukon perusteella, mutta tässä vaiheessa voidaan jo arvioida pelaajien alkukautta.

Tässä on alkukauden pelien suurimmat onnistujat pelipaikkakohtaisesti.

Maalivahti

Jonas Lössl, Huddersfield

Sarjanousija Huddersfield on ollut yksi alkukauden suurimmista yllättäjistä. Suurin syy tähän on sen erinomaisesti toimiva puolustuspelaaminen. Joukkue päästi ensimmäisen maalinsa vasta neljännen sarjaottelunsa lopussa ja yksilöistä eniten tästä saa kiittää tanskalaismaalivahtia.

Puolustus

Marcos Alonso, Chelsea

Alonso on tutusti pelannut kaikki minuutit Chelsean alkukaudella. Espanjalainen on jatkanut siitä, mihin viime kaudella jäi. Homma toimii sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan todella hyvin.

Eric Bailly, Manchester United

Monet ovat ylistäneet kauden aikana Man Unitedin hurjaa jälkeä tehnyttä hyökkäystä, jonka seurauksena monilta on jäänyt huomaamatta sen erinomainen puolustuspelaaminen. José Mourinhon miehistö on päästänyt maaleja ainoastaan yhdessä ottelussa. Baillyn pelaaminen on illasta toiseen ollut todella korkealla tasolla ja katsomme Man Unitedin erinomaisen puolustuspelaamisen kulminoituvan eniten häneen ja David de Geaan.

Jamaal Lascelles, Newcastle

Nostimme kausiennakossamme Lascellesin Newcastlen tärkeimmäksi pelaajaksi. Moni yllättyi valinnasta, mutta englantilaispuolustaja on otteillaan osoittanut valintamme olleen oikea. Rafael Benitezin miehistö on viiden kierroksen jälkeen sensaatiomaisesti viidentenä ja tästä voi suoranaisesti kiittää sekä hyökkäys- että puolustuspäässä loistanutta Lascellesia. Hän on muun muassa tehnyt kaksi voittomaalia joukkueelleen.

Antonio Valencia, Manchester United

Aiemmin urallaan laitahyökkääjänä pelannut Valencia on puhjennut uudelleen kukkaan laitapuolustajan tontilla. Hän on pelannut täydet minuutit Man Unitedin alakerrassa ja otteet ovat illasta toiseen hämmästyttävän hyviä.

Keskikenttä

Mohamed Salah, Liverpool

Liverpoolin hyökkäyspelaaminen on ollut alkukaudella laadukasta. Salahin hyvät otteet kokonaisuudessaan eivät yllätä, mutta paikkojen tuhlaajana tunnetun miehen viimeistely on yllättänyt. Egyptiläinen tuo vaarallisuutta Liverpoolin hyökkäykseen ja on ottanut isoa roolia kun ensin Philippe Coutinho ja nyt Sadio Mané eivät ole olleet käytettävissä.

Kevin de Bruyne, Manchester City

Onko De Bruyne tällä hetkellä jopa Valioliigan paras pelaaja? Monien mielestä kyllä. Hänen liikkumisensa ja pallollinen pelaaminen ovat upeaa katseltavaa. Vaikka hänen tehonsa ovat ”vain” 0+3, on useat Man Cityn maalit tulleet hänen oivalluksien kautta, vaikka ne eivät tehoissa kaikki näykään.

Paul Pogba, Man United

Pogba ei ollut viime kauden alkua lukuun ottamatta niin huono debyyttikaudellaan kuin monet väittivät. Hänen peruspelaamisensa on edelleen pysynyt laadukkaana, mutta nyt sen lisäksi Nemanja Maticin puolustavan roolin myötä häneltä odotettavia tehojakin on alkanut tulemaan hyvin.

Henrikh Mkhitaryan, Man United

Mkhitaryanin alkukausi on ollut uskomaton. Viisi maalisyöttöä 419 minuuttiin on todella kova lukema. Vaikeahkon debyyttikauden jälkeen hän on näyttänyt jälleen siltä samalta pelaajalta, joka teki todella kovia tehoja Bundesliigassa.

Hyökkäys

Sergio Agüero, Man City

Ennen kauden alkua pohdittiin, onko argentiinalaisen aika Man Cityn ykköshyökkääjänä ohi Gabriel Jesusin myötä? Agüero on laittanut ensimmäisessä viidessä ottelussa tiskiin sellaiset näytöt, että tulisi ennemmin pohtia onko hän koko sarjan ykköshyökkääjä eikä vain Man Cityn. Yhteistyö Jesusin ja De Bruynen kanssa on toiminut erinomaisesti.

Romelu Lukaku, Manchester United

Vaikka Lukaku on osoittanut tasonsa jo useana kautena, kohdistui häneen siirtosummansa ja kaavaillun roolinsa myötä niin valtavat odotukset, että monet miettivät, pystyykö hän niitä täyttämään. Viisi maalia viiteen otteluun riittänee vastaukseksi. Belgialaisen peruspelaaminen ei aina ole kauneinta katseltavaa, mutta maaleja tulee niin kovalla tahdilla, ettei häntä voi jättää ulos tältä listalta.