Manchester Unitedin espanjalaispelaaja Juan Mata käynnisti jokin aika sitten hyväntekeväisyyskampanjan, jossa hän sitoutuu lahjoittamaan jatkossa yhden prosentin palkastaan suoraan hyväntekeväisyyteen. Common Goal -nimellä tunnettu kampanja sai nopeasti seuraajan suoraan huipulta, kun Bayern Münchenin Mats Hummels liittyi Matan rintamaan.

Mata ilmoitti tavoitteekseen koota Common Goalin tähdistökentällisen, ja viime viikolla joukkue sai kaksi vahvistusta suoraan naisjalkapalloilun huipulta. Vuonna 2015 maailmanmestaruutta juhlineen USA:n joukkueen tukipilarit Megan Rapinoe ja Alex Morgan lahjoittavat niin ikään prosentin tieneistään hyvään tarkoitukseen.

– Minä ja Alex pidimme tärkeänä, että myös naisten jalkapallo on edustettuna. Odotamme innolla, että voimme olla mukana Juanin ja Matsin kanssa rakentamassa liikettä, Seattle Reignissä pelaava Rapinoe kommentoi Guardianille.

 

Keskikenttäpelaaja Rapinoe ja Orlando Pridessa hyökkäävä Morgan ovat pelanneet yli 120 A-maaottelua ja olleet mukana kahdessa MM-loppuottelussa.

– Naisjalkapalloilun globaalin profiilin kasvaessa minun ja Meganin kaltaisilla pelaajilla on paremmat mahdollisuudet käyttää asemaamme hyvän asian eteen. On ilo liittyä Common Goaliin varhaisessa vaiheessa. Toivottavasti inspiroimme monia muitakin mukaan, Morgan sanoi.

Morgan ja Rapinoe kuuluvat maailman parhaiten ansaitsevien naispelaajien joukkoon, mutta silti heidän ansiotasonsa on kaukana parhaiden miespelaajien palkoista. Brainjet-sivuston mukaan Alex Morgan on 376 000 euron vuosiansioillaan toiseksi parhaiten palkattu naispelaaja brasilialaisen Martan jälkeen. Rapinoe on saman listauksen neljäs 140 000 euron vuosituloilla.

Mata ja Hummels puolestaan ansaitsevat noin 150 000 euroa – viikossa.