Hollantilainen Ruud van Nistelrooy pyssytti Manchester Unitedissa 219 ottelussa huikeat 150 maalia, joista 95 Valioliigassa. Van Nistelrooy rikkoi 20 valioliigamaalin rajan neljällä viidestä kaudestaan, ja on edelleen Unitedin historian toiseksi paras maalintekijä europeleissä.

Vaikka kärkimiehen tehot olivatkin kiistattomat, vaihtoi hän Unitedista Real Madridiin kesällä 2006 14 miljoonan euron hintaan. Kauteen 2005-2006 mahtui runsaasti turbulenssia, sillä välit manageri Sir Alex Fergusonin kanssa alkoivat tulehtua, ja van Nistelrooy sai maistaa myös Fergusonin koirankoppia.

Lopullisesti van Nistelrooyn kohtalo sinetöityi hankaluuksiin nousevan tähden Cristiano Ronaldon kanssa. Alex Fergusonin hyvä ystävä Alastair Campbell on kertonut van Nistelrooyn siirron taustoista The Sunday Timesin julkaisemassa päiväkirjakokoelmassaan.

Campbell ja Ferguson tapasivat kesäkuussa 2006 Etelä-Ranskassa ja keskustelivat van Nistelrooyn asemasta.

– Ferguson ei ollut varma, mitä tekisi Ruud van Nistelrooyn kanssa. Van Nistelrooy oli hyvin itsekeskeinen. Viimeinen pisara oli, kun hän sanoi Cristiano Ronaldolle, että tämä oli löytänyt uuden isän Carlos Queirozissa (Fergusonin apulaisvalmentajassa). Tämä tapahtui vain vähän sen jälkeen, kun Ronaldon alkoholisti-isä oli menehtynyt, Campbell paljastaa.

– Carlos pyysi Ruudia osoittamaan kunnioitusta, mutta Ruud vastasi, ettei hän kunnioittanut siellä ketään. Hän pyysi myöhemmin anteeksi, mutta Cristiano ei sietänyt sitä. Alex lähetti Van Nistelrooyn kotiin, kun hän kuuli siitä myöhemmin. Hän ei ollut varma, mitä tekisi hänen kanssaan.

Heinäkuun lopussa van Nistelrooy siirtyi Real Madridiin, jossa hän voitti ensimmäisellä kaudellaan La Ligan maalikuninkuuden. Van Nistelrooyn ja Cristiano Ronaldon tiet kohtasivat uudelleen Real Madridissa syksyllä 2009, mutta seuraavassa tammikuussa hollantilainen siirtyi Saksaan ja Hamburger SV:hen.