Valioliigan alkukausi on jo todistanut Manchesterin suurseurojen Unitedin ja Cityn vahvuuden. Molemmat joukkueet ovat keränneet kuudesta pelistään 16 pistettä ja koreilevat sarjan kärjessä – City ykkösenä maalierollaan.

– Manchesterin joukkueet tuntuvat menevän menojaan ja Chelsea tuntuu olevan ainoa haastaja. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että nämä kaksi ovat suvereeneja, sarjapaikastaan kotimaisessa Veikkausliigassa taistelevan HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen sanoo Valioliiga.comille.

Manchesterin joukkueiden vahvuus ei ole tullut 63-vuotiaalle Muuriselle yllätyksenä. Sen sijaan hän on osittain pettynyt siihen, miten sarjan muut suurseurat – Tottenham, Liverpool ja Arsenal – ovat suoriutuneet. Tottenham on sarjataulukossa neljäntenä 11 pisteellä, Liverpool sijan alempana tasapisteissä ja Arsenal vasta seitsemäntenä kymmenellä pisteellä.

– Pelkään pahoin, että Tottenham, Liverpool ja Arsenal jäävät nuolemaan näppejään. Siltä se minusta nyt näyttää, Muurinen sanoo viitaten Valioliigan ylempien sijojen mittelöön.

Erityisesti Liverpoolin suorituminen on hämmästyttänyt Muurista negatiivisessa valossa. Jürgen Kloppin suojattien ailahtelevaisuus ei ole vakuuttanut Suomen menestyneintä luotsia.

Lisää Muurisen analyysia jalkapallosta on mahdollista nähdä ja kuulla tänään Helsingin Kalliossa sijaitsevassa Ravintola Kipinässä, jossa Muurinen on vieraana DHL Mestarien liiga -illassa. Noin kello 21 alkava ennakko-osuus lähetetään livenä Valioliiga.comin Facebook-sivuilla, jonne pääset tästä.