Manchester Unitedin Juan Mata polkaisi elokuussa käyntiin Common Goal -projektin, jossa keskikenttäpelaaja kehoittaa lahjoittamaan prosentin omasta palkasta hyväntekeväisyyteen. Projektin rahoitti Steetfootballworld.

Aiemmin Bayern Münchenin puolustaja Mats Hummels (lue uutinen) ja yhdysvaltalaisia naisjalkapalloilijoita on seurannut Matan esimerkkiä (lue uutinen). Nyt joukkoon liittyi Juventus-toppari Giorgio Chiellini. Italialaispelaaja ilmoitti rahoittajayritykselle mukaantulostaan sähköpostitse.

– Olen kiinnostunut projektista ja onnittelen Juan Mataa, joka on löytänyt aikaa tällaiselle projektille. En ole kiinnostunut mainostamisesta. Haluan vain tukea hienoa ideaa. Toivon inspiroivani nuoria sukupolvia ajattelemaan yhteisöllisestä vastuusta.

– Olemme ammattilaisjalkapalloilijoina onnekkaassa asemassa. On siis tärkeää, että autamme myös niitä vähemmän onnekkaita, Chiellini sanoi Twitter-videollaan.