Valioliiga lähti maaottelutauolle ottelun Newcastle-Liverpool saattelemana. Väliaikaisista jäähyväisistä tulivatkin sen verran viihdyttävät ja vauhdikkaat, että kenellekään neutraalille katsojalle tuskin jäi paha maku suuhun.

Vierasjoukkue Liverpool sai odotetusti heilutella tahtipuikkoa, mutta siitä huolimatta Newcastlen maalivahti Rob Elliotille ei kirjattu avausjaksolta ainuttakaan torjuntaa. Mohamed Salah hassasi jokusen paikan hutipotkullaan ja aikailullaan, ja yhden melkoisen mylläkän Liverpool tuhri kollektiivisesti. Georginio Wijnaldum jatkoi kulmapotkun taidokkaasti tolppaan, mutta jatkotilannetta eivät kyeneet hyödyntämään sen paremmin Dejan Lovren kuin Sadio Manékaan.

29. minuutilla kuitenkin helähti. Philippe Coutinho haki näppärästi itselleen tilaa ja pyssytti 20 metristä pallon upeasti ylänurkkaan. Tällaisten maalien jälkeen ei ole enää mitään syytä epäillä Barca-siirron kariutumisesta harmistuneen brassin asenneongelmia. Kaukolaukausten todellinen erikoismies.

17 - Coutinho has now scored 17 goals from outside the box since his PL debut, at least three more than any other player. Update.

16 - Philippe Coutinho has scored more goals from outside the box than any other player in the @premierleague since his debut. Skill.

Newcastlen vastaus seurasi yhdeksän minuuttia myöhemmin. Jonjo Shelvey lähetti Joselulle tarkan pystysyötön juuri oikealla hetkellä. Espanjalainen oli yhtäkkiä yksin läpi. Liverpool-toppari Joël Matip sai vielä juostua Joselun kiinni ja ehti palloon. Pallo kuitenkin kimposi onnekkaasti Joselun säärestä takatolpan juureen ja sai juhlia kauden toista maaliaan.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu viisi minuuttia, sai Liverpool loistavan tilaisuuden siirtyä jälleen johtoon. Magpies-toppari Ciaran Clark potkaisi pallosta puhtaasti ohi ja Daniel Sturridgelle tarjoutui tuhannen taalan tontti. Sturridge ei kuitenkaan onnistunut paikkaansa hyödyntämään.

Muutenkin Liverpoolin ilta noudatti melko tuttua kaavaa. Potentiaalisia maalipaikkoja kyllä syntyi, mutta vedot kimpoilivat vähän sinne sun tänne.

Squawka

@Squawka
Liverpool had two shots on target in the opening 60 minutes against Newcastle.

A familiar pattern is emerging.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä ahnaammin Liverpool painoi päälle, mutta edelleen tuloksetta. 89 peliminuutin jälkeen maalintekoyritykset olivat Liverpoolin hyväksi 16-7, mutta laukaukset kohti maalia Newcastlelle 4-2. Loistopaikan sai myös viimeisenä vaihtona kentälle otettu Alex Oxlade-Chamberlain, joka kuitenkin puski Alberto Morenon keskityksestä yli.

Lisäajalla Newcastle sai vielä loistopaikan jopa voittomaalin tekoon. Sen ensimmäinen kulmapotku putosi Mohamed Diamen jalkoihin maalin edustalle, mutta Dejan Lovren ennätti viime hetkellä hätiin.

Liverpool oli ottelun hallitseva osapuoli, mutta hallinta oli tänäänkin tehotonta. Pisteet jakoon lukemin 1-1.

Tasapelin myötä Liverpool lähtee sarjatauolle taulukon sijalla 7, seitsemäs pistettä kärjestä jääneenä. Seitsemän on maaginen luku siltäkin osin, että Liverpoolia vastaan on tehty vähintään yksi maali nyt seitsemässä ottelussa peräkkäin. Newcastlen sarjasijoitus on tällä hetkellä yhdeksäs – selvästi parempi kuin ennakkoarvioissa osattiin odottaa.