Manchester Unitedin kärkipelaajan Zlatan Ibrahimovićin polven aiemmin tänä vuonna leikannut ortopedi Freddie Fu Ho-keung uskoo, että ruotsalainen palaa huippukuntoon. Hän ei kuitenkaan halua ennustaa paluuajankohtaa.

– Olen hoitanut lähes 60 ammattilaispelaajaa, ja Ibrahimović on ehdottomasti yksi parhaista ja vahvimmista pelaajista, joita olen koskaan leikannut, Fu toteaa South China Morning Postin mukaan.

Ibrahimović, 35, loukkasi polvensa ristisiteen viime huhtikuussa Eurooppa-liigan ottelussa Anderlechtia vastaan. Hänet lähetettiin Yhdysvaltoihin Fun operoitavaksi.

Ortopedi kehuu Ibrahimovićin asennetta. Jo ennen leikkausta ruotsalainen uskoi vankasti, että hän palaa vielä jalkapallon pariin.

– Tutkiessamme hänen polveaan – lukuun ottamatta hänen saamiaan nivelsidevammojaan – nivel, lihakset ja polven muut osat olivat kaikki huippukunnossa, aivan kuin 15-vuotiaalla pojalla eikä rajussa fyysisessä kilpailussa niin monen vuoden ajan mukana olleella jalkapalloilijalla.

Fu sanoo pitävänsä edelleen yhteyttä pelaajan kanssa tarkkaillakseen toipumisen edistymistä.

– En ole huolissani hänen vammastaan, koska täydellinen toipuminen vie aina aikaa. Itse asiassa Valioliiga on vasta alkanut, enkä usko Manchester Unitedin tarvitsevan pelaajaa kiireellisesti mihinkään elintärkeään peliin liigassa tai Euroopassa, lääkäri miettii.

– Hän on todella vahva, mutta jalkapallo kuitenkin taistellaan. Lääkärinä haluan tietysti nähdä hänen tekevän paluuta niin hitaasti kuin mahdollista, vasta täydellisesti toipuneena. On ollut paljon tapauksia, joissa pelaaja on palannut ennenaikaisesti ikävin seurauksin.