Mikä valioliigajoukkue on tällä kaudella ollut pisin? Entä lyhyin?

Jalkapallon kansainvälinen tutkimuskeskus CIES julkaisi verkkosivuillaan dataa alkukauden peleistä. Pituudet on laskettu pelaajista, jotka ovat olleet kentällä tämän kauden valioliigaotteluissa.

Vain yksi joukkue – Manchester City – on keskipituudeltaan alle 180 senttiä. Vastaavasti vain yhden joukkueen keskipituus ylittää 185 sentin rajan. Ei ehkä tule yllätyksenä, että tuo joukkue on Tony Pulisin West Brom.

Mielenkiintoista on se, että myös José Mourinhon Manchester United ja Mauricio Pochettinon Tottenham ovat sarjan pisimpiä joukkueita. Etenkin Spursin pitkä ryhmä voi yllättää.

Pallonhallinnasta tunnettu Bournemouth on Cityn tavoin sarjan lyhyimpiä joukkueita, mutta pallonhallintaprosentti ja joukkueen keskipituus eivät näyttäisi täysin kulkevan käsi kädessä. Esimerkiksi Arsenalin keskipituus on sarjan keskitasoa. Paljon pitkää palloa kylvävä Leicester taas on viidenneksi lyhyin joukkue.

Alla olevasta taulukosta voit selata itse joukkueiden keskipituuksia.

[table id=67 /]