Entinen valioliigapelaaja on päätynyt ottelumanipulaatioskandaalin ytimeen Ruotsissa. Asiasta kertovat useat brittilehdet.

Urallaan Manchester Cityä, Prestonia, Norwichia, Sunderlandia, Fulhamia ja Blackburnia Englannissa edustanut epäilty toimii tätä nykyä pelaaja-agenttina. Häntä on Ruotsissa kuulusteltu ottelumanipulaatioepäilyyn liittyen. Epäilyn vuoksi toukokuulle aseteltu Göteborg-AIK-ottelu siirrettiin. The Timesin tietojen mukaan epäilty kiistää syytteet. Syyttäjältä odotetaan päätöstä asian tiimoilta seuraavan neljän viikon aikana.

Manipulaatioepäily juontaa juurensa siihen, että epäilty oli lähestynyt AIK:n kanadalaismaalivahti Kenny Stamatopoulosta. Maalivahdille oli tarjottu rahaa vastineeksi siitä, että hän pelaisi tahallaan huonosti. Stamatopoulos oli kertonut yhteydenotosta Ruotsin jalkapalloliitolle.

– Toivon vain, että oikeus toteutuu. Tapahtunut oli järkyttävä asia. Nyt asia etenee omalla painollaan. Toivon, että lopputulos on hyvä, mikä se sitten onkin, Stamatopoulos sanoi ruotsalaisessa Kalla Fakta -tv-ohjelmassa.

Timesin tietojen mukaan epäilty oli tarjonnut Stamatopoulosille peräti 180 000 punnan (201 000 euroa) arvoista lahjusta sekä esittänyt jonkinlaisia uhkauksia.

– Se oli lahjuksen ja uhkausten yhdistelmä. Päätin, ettemme voi pelata tätä ottelua. Meidän oli suojeltava maalivahtia. Mitä olisikaan tapahtunut, jos hänelle olisi sattunut virhe, Ruotsin jalkapalloliiton pääsihteeri Håkan Sjöstrand sanoi Timesille.

Fredrik Gårdare johtaa Ruotsin poliisissa yksikköä, joka on erikoistunut ottelumanipulaatioihin. Perjantaina pidätettiin kaksi henkilöä, joiden epäillään liittyvän 1. lokakuuta asetellun Malmön ja Halmstadin välisen ottelun tuloksen järjestämiseen. Tuo epäily on kuitenkin tiettävästi huomattavasti pienemmän mittakaavan tapaus kuin Stamatopoulosin tapaus.

– Nyt meillä on erityinen iskuryhmä näitä tapauksia varten. Ruotsin jalkapalloliittokin ottaa asian vakavasti. Olemme valmiita tähän, Gårdare sanoi Timesille.