OPS ja Miika Juntunen ovat olleet suomalaisen jalkapallomedian otsikoissa FC Honka -pelin jälkeen.

OPS hävisi Ykkösen toiseksi viimeisellä kierroksella kotonaan Hongalle käsittämättömästi 0-10. Ottelun jälkeen vahvoista mielipiteistään tunnettu OPS-manageri Juntunen vaahtosi ja haukkui joukkueensa seuran verkkosivuilla.

– En ole ikinä urani aikana, en pelaajana enkä valmentajanakaan, hävinnyt ottelua 10–0. En vain voi hyväksyä tuollaista velttoilua kentällä, häpeällinen suoritus! Juntunen meuhkasi.

No miten OPS ja Juntunen liittyvät Valioliigaan? Siten, että Twitterissä Juntusen väite tarkastettiin ja toden totta, mies muisti aivan oikein. Hän on kyllä ollut OPS:n riveissä ottelussa, jossa joukkue päästi samaiset kymmenen maalia, mutta tappio ei ollut ihan niin raju, sillä OPS myös teki itse yhden.

Tuo ottelu pelattiin 1. lokakuuta 1980. Kyseessä oli Euroopan Cupin (Mestarien liigan edeltäjä) ensimmäisen kierroksen toinen osaottelu Liverpoolia vastaan. Ensimmäinen osa oli päättynyt OPS:n kannalta komeasti 1-1-tasapeliin, mutta toisessa osassa armoa ei tunnettu. Liverpool johti tauolle mentäessä 4-0 ja takoi lopulta taululle murhaavat 10-1-lukemat.

Juntunen aloitti vaihdossa, mutta pääsi kentälle kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa. Kentällä muuten viiletti melkoisia nimiä. Poolin paidassa nähtiin muun muassa Kenny Dalglish, Graeme Souness (hattutemppu), Alan Hansen, Phil Neal ja Ray Clemence. Joukkuetta valmensi legendaarinen Bob Paisley.

Entä kuka teki OPS:n maalin? Sittemmin valmentajana ja tv-kommentaattorina tunnetuksi tullut Keith Armstrong tietenkin.