Valioliigassa otettiin tällä kaudella käyttöön sääntömuutos, jonka mukaan pelaajille voidaan tuomita jälkikäteen kahden ottelun pelikieltoja sukeltamisesta. Tapauksista päättää videotallenteiden perusteella kolmihenkinen paneeli.

Käsittelyyn voidaan ottaa vain tilanteita, jotka ovat johtaneet vastapelaajan ulosajoon tai vapaapotkuun tai rangaistuspotkuun, josta on syntynyt maali. Siksi joitain selkeämpiä sukellustapauksia ei ole vielä otettu tutkintaan.

Lauantain valioliigaottelussa Watford-Arsenal nähtiin kuitenkin ensimmäinen ”sukeltajapaneelia” työllistänyt tilanne. Watfordin Charlison meni nurin kaksinkamppailussa Hector Bellerínin kanssa, ja Hornets teki rangaistuspotkusta ottelun tasoitusmaalin. Watford voitti pelin lopulta 2-1.

Arsenalin manageri Arsène Wenger kutsui rangaistuspotkua ”skandaalimaiseksi tuomioksi”. Paneeli ei kuitenkaan ollut samaa mieltä Wengerin kanssa, vaan jätti Richarlisonin rangaistuksetta. Näin paneelin ensimmäinen kokoontuminen ei vielä johtanut pelikieltoon.

 

 

 

Lähde: BBC