Leicesteriä kismittää. Alkukausi ei ole sujunut toivotulla tasolla ja pelaajistossa on Danny Drinkwaterin mentävä aukko. Tai no, oikeastaan Drinkwaterin korvaajan. Drinkwater itse myytiin siirtoikkunan viimeisellä tunnilla Chelseaan, ja korvaaja oli Leicesterillä jo katsottuna.

Euroopanmestari Adrien Silvan oli määrä astua Drinkwaterin saappaisiin, ja ainakin teoriassa mies olisi ne myös hyvin kyennyt täyttämään. Siirtoa ei kuitenkaan ole tähän päiväänkään mennessä hyväksytty.

Leicester oli valmis maksamaan keskikenttäpelaajasta Sporting Lissabonille 25 miljoonaa euroa, mutta asiat ovat edelleen pahasti umpisolmussa.

14 sekunnin myöhästyminen

Kun Chelsea ilmoitti aamuyöllä 1.9. Drinkwaterin siirrosta, Leicester tyytyi sanomaan, että Silvan siirto ”riippuu yhä kansainvälisen pelaajasiirron hyväksymisestä”. Myöhemmin selvisi, että täytetty siirtolomake saapui FIFA:n järjestelemään 14 sekuntia myöhässä. Sen jälkeen Silva on roikkunut tyhjän päällä, ja Leicester ollut ilman potentiaalista kauden avainpelaajaansa.

Leicester valitti siirron kaatumisesta FIFA:lle, yrittäen todistella, että se lähetti siirtopaperit ennen keskiyön aikarajaa (Leicester oli anonut siirrolle jo tunnin jatkoaikaa hyvissä ajoin). Se todisteli asiaansa palkkaamiensa IT-asiantuntijoiden avulla.

FIFA:n tuomiota odotellessaan Silva ei saanut edes harjoitella Leicesterin kanssa. 4.10. annettu päätös kuitenkin hylkäsi Leicesterin vetoomuksen.

Sky Sportsin laatiman selvityksen mukaan viiveessä on periaatteessa kyse samasta kuin sähköpostin lähettämisessä. Vastaanottaja ei saa sähköpostia sen lähettämishetkellä, eikä FIFA saanut siirtopapereita samalla hetkellä kuin Leicester ne lähetti. Leicesterin mielestä FIFA:n pykälät ovat tulkinnanvaraisia.

Onko valituksesta mitään hyötyä?

Leicesterille jää tilanteessa käytännössä kaksi vaihtoehtoa. Se voisi joko valittaa Urheilun välitystuomioistuimeen CAS:iin ja yrittää perua siirron, tai sitten yksinkertaisesti odottaa tammikuun 1. päivää viedäkseen siirron maaliin.

Leicester on luottavainen, että CAS ratkaisisi asian sen eduksi, mutta ongelma on, että käsittelyssä voisi kestää hyvin kauan. Käsittely venyisi mahdollisesti vuodenvaihteen yli, ja tällöin Leicester voisi rekisteröidä Silvan pelaajakseen joka tapauksessa.

Mikäli Leicester päättää välitystuomioistuimeen valittaa ja voittaa juttunsa, voisi se hakea FIFA:lta kompensaatiota. Summa voisi olla huomattavakin, sillä nyt Leicester maksaa kuukausien ajan palkkaa pelaajalle, jota se ei voi peluuttaa.

Silvalle itselleen tilanne on surkea, sillä hänen sanotaan olleen hyvin innokas saapumaan Valioliigaan ja Leicesteriin, jossa peliaikaa oli luvassa runsaasti. Meneillään on lisäksi MM-kisakausi. Sportingiinkaan Silva ei ole voinut palata, koska portugalilaisseuran mukaan siirto on sitova ja Silva on nyt Leicesterin pelaaja.

Kun siirtoepäselvyydet kävivät selviksi, Leicester olisi voinut yhä julistaa kaupan kuopatuksi, jättää siirtosumman maksamatta ja lähettää pelaajan takaisin Portugaliin. Manageri Craig Shakespeare arvostaa kuitenkin Silvaa suuresti, ja haluaa saada tämän käyttöönsä ennemmin tai myöhemmin. Siten Silva on saanut nyt harjoitella Leicesterin kanssa viimeisten kahden viikon ajan.

Jos Silvan pelioikeus luovutetaan vasta tammikuussa, voi Leicester lohduttautua ainakin sillä, että Silva on jo sopeutunut kaupunkiin, seuraan ja uusiin pelikavereihinsa.