Lauantain valioliigatarjonnan viimeisenä palana oli tarjolla Southamptonin ja West Bromwichin välinen keskikastin välienselvittely. Kummankin otteluissa oli tehty aiemmin maaleja tasan kaksi per peli (identtiset maalierot 7-9), eikä kovin suurta maalimäärää odotettu nytkään.

Ottelu, ja varsinkin sen ensimmäinen puoliaika eteni tukevasti kotijoukkue Southamptonin määräämässä tahdissa. Pelipäällä olivat varsinkin Englannin maajoukkuepuolustaja Ryan Bertrand sekä italialaiskärki Manolo Gabbiadini. Baggies-puolustus oli jatkuvasti helisemässä Bertrandin nousujen kanssa, ja laitapakki vastasi myös avausjakson parhaasta maalipaikasta kiskaistuaan pallon vaparista vieraiden muurin kautta maalin tolppaan.

Terävänä oli myös Gabbiadini, mutta Dusan Tadic ja Shane Long eivät onnistuneet hyödyntämään saamiaan tekopaikkoja. West Bromwichin anti hyökkäyssuuntaan oli avausjaksolla varsin olematon. Vieraat saivat ikäviä uutisia myös luottotoppari Jonny Evansin loukkaantumisesta. Evansin korvasi reilun puolen tunnin kohdalla Allan Nyom.

Toisella puoliajalla pelin kuva tasoittui hieman, ja Pyhimysten veräjänvartija Fraser Forsterkin pääsi silloin tällöin palloon käsiksi. West Bromin paras paikka syntyi, kun loukkaantumisensa jälkeen hyvässä pelivireessä kentille palannut Nacer Chadli tavoitteli irtopallosta hienolla vedolla maalin yläkulmaa. Chelsean Pedro laukoi samoilta tonteilta aiemmin samana päivänä pari metriä tarkemmin, ja Chadlin vedon Forster sai vielä nostettua kulmapotkuksi.

85. minuutilla nähtiin sitten magiaa. Neljä minuuttia aiemmin Tadicin tilalle kentälle juossut marokkolainen Sofiane Boufal esitti häikäisevän soolon ja ratkaisi ottelun kotijoukkueelle. Boufal aloitti juoksunsa oman kenttäpuoliskon puolivälistä, pani matkan varrella neljä vastustajaa vipuun ja laukoi pallon alanurkkaan. Kerrassaan hieno ja ennakkoluuluton taidonnäyte tämä Boufalin kauden avausmaali.

85': Take-on ✅
85': Goal ⚽️