Englannin jalkapalloliitossa ja Valioliigassa otettiin tällä kaudella käyttöön sääntömuutos, joka mahdollistaa kahden ottelun pelikieltojen jakamisen jälkikäteen sukeltamisesta. Pelikieltoa voidaan langettaa, jos pelaaja on syyllistynyt vilppiin kalastettuaan menestyksekkäästi maaliin johtaneen rankkarin tai vaparin, tai vastustajan pelaajalle ulosajon.

Pelikielloista päättää kolmihenkinen paneeli, joka on toistaiseksi kokoontunut vain hyvin harvakseltaan. Yksikään videotarkasteluista ei ole johtanut pääsarjatasolla vielä pelikieltoon.

Tuoreimpana tapauksensa tarkasteltiin Manchester Cityn portugalilaispelaaja Bernardo Silvan potentiaalista sukellusta. Silva heittäytyi näyttävästi maahan Cityn lauantaisessa ottelussa Burnleytä vastaan. Erotuomari Roger East vihelsi tilanteesta Citylle rankkarin, josta Sergio Agüero ampui ottelun voittomaalin.

Videotarkastelussa todettiin, että Burnleyn maalivahti Nick Pope otti Silvaan minimaalisen pienen kontaktin. Se riitti vakuuttamaan panelistit siitä, ettei Silvalle ollut tarpeen langettaa pelikieltoa sukelluksesta.

Alemmalla sarjatasolla sen sijaan nähtiin viime viikolla historiallinen ensimmäinen sukelluspelikielto. Langettavan tuomion sai Kakkosliigan Carlisle Unitedin Shaun Miller, joka siis kärsii kahden ottelun pelikiellon filmaamisestaan.

Lähde: Sky Sports


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!