Englannin Liigacupissa eli Carabao Cupissa pelattiin tiistaina kuusi ensimmäistä neljännen kierroksen ottelua. Loput kaksi ovat edessä keskiviikkona. 16 parhaan joukkoon oli edennyt 11 valioliigaseuraa sekä viisi joukkuetta Mestaruussarjasta.

Illan suurin sensaatio nähtiin Emirates Stadiumilla. Sensaatio ei suinkaan ollut Arsenalin jatkopaikka, vaan tapa, jolla se tuli ja ennen kaikkea pelaaja, joka joukkueen pelasti.

Arsène Wenger peluutti ottelussa kakkosmiehistöään, joka oli toki saavuttanut hyviä tuloksia Eurooppa-liigassa. Tänään Norwich pani kotijoukkueen kuitenkin todella, todella ahtaalle.

Norwichin vei johtoon Liigacupissa maaleja liukuhihnalta sylkenyt Josh Murphy. Norwichilla oli useita paikkoja lisäosumiinkin, mutta se ei onnistunut niitä hyödyntämään.

11 - Josh Murphy has had a hand in 11 goals in 12 League Cup appearances (nine goals, two assists). Opener.

Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa iskikin Wengerin hihastaan vetäisemä ässä. 18-vuotias Edward Nketiah ehti olla kentällä vain 15 sekuntia ennen kuin hän toi Tykkimiehet tasoihin. Edessä oli jatkoaika.

1 - Eddie Nketiah (born 30/05/99) is the first player born after Arsene Wenger was appointed @Arsenal manager to score for the club. Youth.

Kuinka ollakaan, samainen Edward Nketiah viimeisteli Arsenalille jatkoajalla myös voittomaalin. Reservijoukkueen kärkimies Nketiah oli pelannut ennen tätä iltaa vain minuutin Arsenalin edustusjoukkueessa – Eurooppa-liigan ottelussa BATE:a vastaan – ja nyt hän oli kahden maalin mies. Kahden tärkeän maalin.

Vielä aivan lopussa Norwich uskoi saavansa rankkarin, kun Mathieu Debuchy huitoi James Husbandia kasvoihin, mutta pilli ei soinut, ja Arsenal meni jatkoon, joskin ylitöiden kautta.

Walesissa Manchester United siirtyi johtoon Jesse Lingardin tarkalla laukauksella alakulmaan. Maalia edelsi Ander Herreran ja Marcus Rashfordin hyvä yhteistyö. Etenkin Rashfordin yhden kosketuksen jatko Lingardille oli kaunista katseltavaa ja avasi Swansean puolustuksen totaalisesti.

3 - Three of Jesse Lingard's last four Manchester United goals have been scored in the League Cup. Specialist. #CarabaoCup

Swansea sai avausjaksolla jobinpostia siitäkin, että sen ainoa luontainen vasen laitapuolustaja Martin Olsson loukkasi takareittään ja joutui tulemaan vaihtoon.

Toisella puoliajalla Liigacupin erikoismies Lingard iski jälleen. Matteo Darmian lähetti oikealta nappikeskityksen ja Lingard puski pallon 15 metristä tolpan juureen. Lingard teki ensimmäisen kerran Unitedin edustusjoukkueessa kaksi maalia yhdessä ottelussa.

Jesse Lingard has scored twice in one game for the first time for Man Utd.

On target tonight. ⚽️⚽️

Läpi ottelun vahvasti esillä oli myös 20-vuotias Scott McTominay, mutta tulostaululla saakka nuorukaisen uurastus ei näkynyt. Verrattain saamattoman Swansean paras tekopaikka syntyi lisäajalla, mutta Sergio Romero piti omasta nollapelistään huolen.

Vahvaa syksyä pelaava Bristol City aiheutti Valioliigan hännänhuippu Crystal Palacelle lisää murheita. Bakary Sako vei toki Kotkat vierasjohtoon, mutta Bristol City nousi jo avausjaksolla rinnalle ja ohi. Kummatkin osumat tulivat aivan liian helpolla tavalla Palacen puolustuksen keskeltä. Avausmaali oli seurausta Palace-puolustaja Patrick Van Aanholtin henkilökohtaisesta hölmöilystä.

Toisella puoliajalla Bristol City meni menojaan ja eteni vakuuttavin 4-1 -numeroin kahdeksan parhaan joukkoon, ainoana Valioliigan ulkopuolisena joukkueena. Crystal Palacelle neljän takaiskumaalin ilta oli jo tuttua kauraa tältä kaudelta, mutta tällä kertaa rumat lukemat takoi toisen sarjatason joukkue.

Bristol City on tehnyt Carabao Cupissa melkoisen urotyön matkallaan kahdeksan joukkoon, sillä se on pudottanut kolmella viimeisellä kierroksella valioliigajoukkueen. Aiemmin olivat saaneet nöyrtyä Watford ja Stoke.

WhoScored.com

@WhoScored
Bristol City: Have recorded wins over more Premier League teams (3) than Crystal Palace (2) this season #EFLCup

Crystal Palace have conceded four goals in one game for the third time this season.

Weak at the back. 🥅

Manchesterissa vastakkain asettuivat kahden ylimmän sarjatason sarjakärjet. Manchester City oli odotetusti hallitsevampi osapuoli, mutta aivan ensimmäisen jakson lopussa Wolverhampton sai loistavan tilaisuuden johtomaalin tekoon. 19-vuotias nigerialainen Bright Enobakhare ravisteli Eliaquim Mangalan niskastaan ja pääsi yksin läpi, mutta Cityn maalia vartioinut Claudio Bravo teki kuitenkin Wolves-kärjen aikeet tyhjiksi.

Cityn kokoonpanossa oli paljon vähemmän pelanneitakin nimiä, mutta kärjessä aloitti tuttu tutkapari Sergio AgüeroGabriel Jesus. Argentiinalainen Agüero tarvitsi vain yhden maalin siirtyäkseen yksin seuransa kaikkien aikojen maalitilaston kärkeen. Paikkoja hän sai avausjaksolla ainakin kolme, mutta viimeistely ontui. Ottiko ammattimies sittenkin paineita?

Todella miehekkäästi esiintynyt Wolves loi itsekin hyviä tekopaikkoja, ja Valioliigassa yli 3,5 maalia/peli tehnyt City ei saanut vastustajansa puolustusta avattua. Wolverhampton osoitti olevansa vahvaa valioliigatavaraa ensi kevään nousijoita pohdittaessa.

Kun lisäaikaa oli pelattu vajaa minuutti, sai 19-vuotias Enobakhare jälleen loistavan tilaisuuden nousta illan sankariksi. Nigerialainen kirmasi Cityn puolustukselta karkuun omalta kenttäpuoliskolta startaten, mutta Bravon jalkatorjunta pelasti Citizensin.

Oli lähes käsittämöntä, kuinka vauhdikas ja tapahtumarikas Man City-Wolves päätyi lopulta rankkarikisaan, sillä niin paljon laadukkaita tekopaikkoja pelissä nähtiin. City-fanien onneksi muun muassa Agüeron ja Leroy Sanén sihti on ollut Valioliigassa paljon tiistaina nähtyä parempi.

Rankkarikisan sankariksi nousi Cityn chileläisvahti Claudio Bravo, joka torjui peräperää Alfred N’Diayen ja Conor Coadyn vedot. Koska Cityn laukojista yksikään ei epäonnistunut, eteni City rankkarimaalein 4-1 puolivälieriin ja Wolves sai heittää Liigacupille hyvästit.

Leicesterissä valmentajansa viime viikolla erottanut kotijoukkue sai vieraakseen hyvävireisen Leedsin. Leeds meni johtoon espanjalaisen Pablo Hérnandezin kaukolaukauksella, mutta Kelechi Iheanachon ensimmäinen maali Leicesterin paidassa tasoitti pelin.

Toisella puoliajalla algerialaiskaksikko Islam Slimani ja Riyad Mahrez teki maalin mieheen, ja näin väliaikaisvalmentaja Michael Appleton on saavuttanut kaksi voittoa kahdesta ottelusta.

Bournemouthissa mentiin avausjakso maaleitta, mutta toisella jaksolla alkoi tapahtua. Ensimmäistä otteluaan Cherriesin edustuksessa pelannut Jack Simpson vei joukkueensa johtoon ensimmäisellä laukauksellaan kohti maalia, mutta Boro nousi pian tasoihin.

Bournemouth sai rankkarin, kun avausmaalin tehnyt Simpson vedettiin nurin. Pilkun laittoi sisään polvivammastaan toipunut Callum Wilson, joka oli pelannut edellisen kerran tammikuussa. Loppunumeroista 3-1 vastasi vaihdosta sisään otettu Benik Afobe.

1 - Jack Simpson has scored in his first ever game for Bournemouth with his first shot on target. Arrival.

Keskiviikkona Liigacupissa pelataan ottelut Chelsea-Everton ja Tottenham-West Ham. Puolivälieräparit arvotaan torstaina.