John Stones alkaa pikku hiljaa lunastaa niitä odotuksia, joita hänen harteilleen on useamman vuoden ajan asetettu.

23-vuotiasta Manchester Cityn topparia on pidetty koko ajan lahjakkaana, mutta samaan aikaan hieman virheherkkänä pelaajana. Virheitä on kuitenkin jatkuvasti tullut vähemmän, ja Stonesista on tullut yhä dominoivampi hahmo omalla pelipaikallaan. Tällä kaudella hän on vieläpä onnistunut tekemään kolme maalia neljässä Mestarien liigan ottelussa.

Nyt ollaan jo siinä pisteessä, että Englannin maajoukkuevalmentaja Gareth Southgate vertaa Stonesia Gerard Piquéhen ja Jérôme Boatengiin.

– Olen aina sanonut hänelle, että ”ihmiset kehottavat sinua purkamaan pallon pois”. Minulle se on ihan ok, jos pelaaja haluaa tehdä niin. Sitä on silloin samanlainen, kuin monet muut, Southgate sanoi lehdistölle.

– Mutta jos haluaa pelata alaisuudessani, haluan että pelaaja tekee niitä asioita, joiden vuoksi hän poikkeaa muista. Ja mielestäni hän [Stones] poikkeaa muista. Hänellä on yhtä paljon malttia kuin Euroopan parhailla toppareilla.

– Näin Boatengin aikoinaan Manchester Cityssä, kun hän oli vielä nuori poika. Kukaan ei olisi uskonut, että hän pelaisi tällaisen uran. Näin Piquén Middlesbrough’ssa, kun hän pelasi Manchester Unitedissa. Hänen piikkiinsä meni pari maalia. Ei olisi mitenkään voinut ennustaa, että pari vuotta myöhemmin hän pelaisi Barcelonassa.

– Johnilla on ominaisuuksia, joita noilla kahdella on. Hän on nykyään jo pelote vastustajan boksissakin. Hän haluaa oppia ja kehittyä. Hänellä on todella valoisa tulevaisuus ja hän on sellainen puolustaja, joita haluamme maajoukkueeseemme.

– Stonesin ja [Eric] Dierin kaltaiset pelaajat, jotka kykenevät pelaamaan palloa alhaalta asti… He ovat pelaajia, jollaisia meidän pitää saada lisää ja jollaisia huippujoukkueissa on.

Stones on pelannut urallaan 20 A-maaottelua Englannin paidassa. Tänään voi tulla seuraava, kun Englanti kohtaa harjoitusottelussa Saksan. Ensi tiistaina Englanti pelaa Brasiliaa vastaan.


Seuraa meitä myös Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä. Instagramissa näet kätevästi mielenkiintoisimmat uutisemme, Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa! Meidät löydät myös Snapchatista nimellä valioliiga.