Ryan Giggs osaa yllättää. Peliuransa aikana hän yllätti vastustajia oveluudellaan ja jalkapalloyleisöä kestävyydellään tehtyään huikean mittavan ja ansiokkaan pelaajauran. Ja yllätykset jatkuvat peliuran jälkeenkin.

Walesilainen lopetti pelaajauransa vuonna 2014 ja aloitti tuolloin välittömästi Manchester Unitedissa valmennustyöt Louis Van Gaalin taustajoukoissa. Sittemmin Giggsin nimi on yhdistetty erittäin moniin Englannissa vapautuneisiin päävalmentajanpesteihin, mutta nyt brittiseurat saavat haikailla kaiholla miehen perään tämän valittua uudeksi suunnakseen Kaakkois-Aasian.

Sky Sports kertoo, että 43-vuotias Giggs on allekirjoittanut kaksivuotisen sopimuksen vietnamilaisen jalkapalloakatemian (Promotion Fund of Vietnamese Football Talents FC) jalkapallojohtajana. Giggs aloittaa uudessa tehtävässään jo viikon kuluttua.

Akatemian kotisivujen tiedotteen mukaan Giggsin vastuualueeseen kuuluu ”pelaajien valmentaminen, valmentajien kouluttaminen sekä osallistuminen PVF:n kehittämiseen Vietnamin johtavaksi nuorten jalkapallon harjoituskeskukseksi.”

Giggsin tavoin myös toinen United-legenda Paul Scholes on saamassa töitä samasta akatemiasta.

Giggs ilmaisi tämän syksyn aikana kiinnostuksensa muun muassa Leicesterissä ja Evertonissa vapautuneisiin managerin pesteihin.

Giggs pelasi koko pitkän ammattilaisuransa Manchester Unitedissa ja ylitti pelaajana huikean 1 000 virallisen pelatun ottelun rajapyykin maaottelut ja seuraottelun yhteenlaskettuna.


Seuraa meitä myös Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä. Instagramissa näet kätevästi mielenkiintoisimmat uutisemme, Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa! Meidät löydät myös Snapchatista nimellä valioliiga.