11 sarjaottelusta kymmenen voittoa ja yksi tasapeli maalierolla 38-7. Mestarien liigassa neljästä pelistä neljä voittoa.

Niin vakuuttava on ollut Manchester Cityn alkukausi, että seuran entinen puolustaja Danny Mills intoutuu vertaamaan joukkuetta Pep Guardiolan kauden 2010-2011 Barcelonaan. Tuolloin Barca voitti triplamestaruuden.

Kun Manchester United kaatui keväällä 2011 Mestarien liigan loppuottelussa, Sir Alex Ferguson ylisti joukkuetta ”parhaaksi kohtaamakseen joukkueeksi koskaan.”

– Pep on tehnyt minuun suuren vaikutuksen. Oli selvää, että häneltä ottaisi aikansa sopeutua Valioliigaan, mutta hän on keskittynyt löytämään oikeita ihmisiä oikeille paikoille, vuosina 2004-2009 neljän kauden ajan Cityssä pelannut Mills toteaa Premier League Dailyssa.

– Pelitapa on Guardiolalle erittäin tärkeää eikä hän tingi siitä koskaan. Kun hän tuli seuraan viime kaudella, hän sanoi, että ”näin me pelaamme, meni syteen tai saveen”. Sen varaan hän on rakentanut.

– Yksikään joukkue ei ole ollut lähempänä silloista Barcelonan pelitapaa kuin tämänhetkinen Manchester City. Viihdearvonsa puolesta City on heittämällä Valioliigan ja ehkä koko Euroopan paras joukkue, Mills lataa.

Yhden pelaajan Englannin entinen maajoukkuepuolustaja nostaa vielä erikseen Cityn miehistöstä esille: seitsemän maalisyöttöä 11 pelissä antaneen David Silvan.

– Silva on loistava, hän on nero. Hänen pallokosketuksensa, pelisilmänsä ja syöttötaitonsa ovat vertaansa vailla, Mills kehuu.

Lähde: Sky Sports