Läpimurrosta Manchester Cityn edustusjoukkueessa haaveillut Sinan Bytyqi, 22, kertoo Daily Mailin haastattelussa hetkestä, jolloin hänen maailmansa romahti.

Bytyqillä diagnosoitiin viime vuonna perinnöllinen sydänsairaus hypertrofinen kardiomyopatia, joka voi aiheuttaa pahimmillaan äkkikuoleman.

Kosovon albaani sai kuulla asiasta ollessaan lainalla hollantilaisseura Go Ahead Eaglesissä. Pelit olivat kulkeneet hyvin, ja itse Pep Guardiola oli kertonut Cityn seuraavan tarkalla silmällä Bytyqin otteita.

– Menin sisään, ja siellä oli manageri, valmentajat ja fysioterapeutit. Mietin, että mitä oikein on meneillään. Se oli outoa, Bytyqi kertaa ennen harjoituksia tullutta kutsua toimistolle.

– Manageri otti esiin paperin ja kertoi, että he olivat löytäneet jotakin vuosittaisesta sydänvalvontatestistäni Manchesterissa ja minun piti palata takaisin Englantiin. Hän sanoi myös sen, että kyse on viasta, joka estää ammattilaisjalkapallon pelaamisen.

Diagnoosi vahvistui myöhemmin Lontoossa. Peliura oli ohi, mutta City ei jättänyt nuorta pelaajaa pulaan, vaan lupasi tälle tukensa. Marraskuun 2. päivänä tänä vuonna seura ilmoitti Bytyqin uudesta roolista lainaskouttina.

– Seuraan pelaajia, teen raportteja ja yritän tukea heitä, hän kertoo.

– Minun on kiitettävä heitä (City) siitä, että he antoivat minulle mahdollisuuden. Minulle paras työ maailmassa on jalkapallon pelaaminen, toiseksi paras on se, että minulle maksetaan sen katsomisesta.