FA:n toimitusjohtaja Martin Glennin mukaan Gareth Southgaten työpaikka Englannin managerina on turvattu. Southgate jatkaa hommissa, vaikka The Three Lions alisuorittaisi MM-kisoissa.

Englannin jalkapalloliitto näkee MM-turnauksen mainiona kehitysaskelena nuorelle joukkueelle.

– Haluamme Garethin rakentavan pidemmälle ajalle. MM-kisat ovat tärkeä askel kehityksellemme. Haluamme voittaa, mutta olemme realistisia. Garethilla on pitkä sopimus. Hän ei mene Venäjälle vapaamatkustajana. Aiomme valita pelaajia, jotka pystyvät Venäjällä antamaan parhaansa ja jatkamaan vuoden 2020 ja 2022 arvoturnauksiin, Glenn kommentoi Sky Sportsille.

Englanti pelaa Venäjän MM-turnauksessa samassa lohkossa Belgian, Tunisian ja Panaman kanssa. Glennin mukaan maajoukkue koittaa ammentaa menestystä miesten puolelle nuorista.

Englannin alle 20-vuotiaat ja alle 17-vuotiaat voittivat molemmat aiemmin tänä vuonna maailmanmestaruuden. Alle 19-vuotiaiden ryhmä puolestaan juhli EM-kultaa.

– Aiomme varmistaa sen, että 21, tai 22-vuotiaina seuransa edustukseen murtautuneet pelaajat ovat saaneet runsaasti turnaus kokemusta. Alle 17-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden mestarit murtavat läpi ja he ovat valmiita voittamaan.

– Tiedämme, mikä toimi saksalaisilla ja tiedämme mikä toimi espanjalaisilla. Toistamme vain heidän tekemänsä asiat omalla tavallamme, Glenn avasi suunnitelmaa.