Liverpool jäi sunnuntaina 1-1 -tasapeliin Merseysiden derbyssä, vaikka hallitsikin ottelua täysin yksipuolisesti (raportti). Redsin manageri Jürgen Klopp raivosi pelin jälkeen tuomarin rankkarituomiosta. Seuralegenda Phil Thompsonin mukaan Kloppinkin on kuitenkin syytä katsoa peiliin.

Saksalainen teki rajun ratkaisun jättäessään Philippe Coutinhon ja Roberto Firminon Everton-ottelussa vaihtopenkille. Kaiken kaikkiaan Klopp vaihtoi otteluun peräti kuusi pelaajaa viikon Mestarien liiga -ottelun avauskokoonpanosta. Thompsonin mielestä kierrätys meni liian pitkälle.

– Me Liverpool-fanit olemme valittaneet rotaatiosta muutamien viikkojen ajan, mutta tämä oli derby. Derbyssä peluutetaan parasta mahdollista joukkuetta, Thompson sanoo Sky Sportsilla.

– Huolestuin avauskokoonpanon nähtyäni. Klopp ei tainnut ymmärtää, kuinka iso peli oli kyseessä. Jos vastassa olisi ollut Manchester United, hän olisi peluuttanut parasta avausta, joten ehkä kyse oli enemmän ylimielisyydestä kuin rotaatiosta.

 

– Rotaatiossa on aina riskinsä, enkä Liverpool-fanina pääse tämän pelin osalta siitä yli. Tietysti peli oli Kloppille tärkeä, mutta me olemme olleet faneja koko ikämme.

– Tiesimme, että Everton panisi kolme bussia parkkiin ja olisimme tarvinneet Coutinhon taitoa. En myöskään olisi ottanut Mohamed Salahia vaihtoon, Thompson jatkaa jälkiviisastelua.

Viime kaudella Liverpool oli vielä vuodenvaihteessa Valioliigassa toisena, mutta tammi-helmikuun pistemenetykset johtivat lopulta päätymiseen sijalle neljä. Tuolloin Liverpoolin uskotaan väsyneen otteluruuhkassa, joten ehkä Klopp on oppinut läksynsä?

– Klopp poltti näppinsä viime tammikuussa, kun hän ei kierrättänyt kokoonpanoa tarpeeksi. Nyt hän on tehnyt avauskokoonpanoihinsa 20 vaihtoa enemmän kuin mikään muu seura, joten ehkä hän on vienyt rotaation liian pitkälle, Thompson arvelee.