Sunnuntaina pelatun Manchesterin derbyn puhutuimpiin yksittäisiin tapahtumiin – pelinjälkeisen nujakan ohella – kuului tilanne, jossa Unitedin Ander Herrera lakosi kentän pintaan ja odotti saavansa joukkueelleen rangaistuspotkun. Erotuomari Michael Oliver näyttikin kuitenkin Herreran suureksi järkytykseksi miehelle varoitusta sukeltamisesta, eikä rankkaria herunut.

Herrera ei ratkaisua sulata vieläkään, vaan ehdottaa Englannin jalkapalloliitolle sääntömuutosta.

– Se oli uskomaton ratkaisu. Nicolás Otamendi ei yrittänytkään palloa. Minä koskin palloon ensin ja hän astui jalkani päälle. Luulin, että kaikki näkivät sen. No, kaikki tekevät virheitä, tuomaritkin, Herrera kommentoi tilannetta Telegraphin mukaan.

Varoitus oli Herreralle kauden neljäs, joten seuraava keltainen kortti vie hänet yhden ottelun pelikieltoon. Keskikenttäpelaaja ei hyväksy sukellusvaroitustaan ja ihmettelee, miten sitten Cityn pelaajat pääsivät vastaavista tilanteista varoituksetta.

– En ansainnut keltaista korttia. Ensimmäisellä puoliajalla oli samanlaisia tilanteita, joista Gabriel Jesusta ja Leroy Sanéa ei varoitettu.

Espanjassa pelaajien saamat varoitukset voidaan kumota jälkeenpäin. Samaa käytäntöä Herrera toivoo Englantiinkin.

– Jos Espanjassa kokee saaneensa aiheettoman varoituksen, sitä voi anoa kumottavaksi. Se voisi kehittää Valioliigaa, joka sinänsä on mahtava sarja.

– Minun mielestäni Valioliiga on maailman paras sarja, mutta on aidosti sääli, ettei varoitusten kumoamista voi anoa. Toivottavasti se sääntö muuttuisi joskus.