Lauantain Valioliiga-pelit saateltiin päätökseen Old Traffordilla, jossa Manchester Unitedin vieras Southampton ei onnistunut maalinteossa – samoin kävi isännille.

Vieraitten manageri Mauricio Pellegrino oli tehnyt merkittävän muutoksen avaukseen; Alex McCarthy otti paikan maalilla heikkoa kautta pelanneen Frasier Forsterin sijasta.

Ensimmäinen maalitilanne nähtiin isäntien päädyssä, kun Ashley Young roikkui puolustuslinjassa täysin liian alhaalla. Southampton sai James Ward-Prowsen toimesta pallon todella lähelle alakulmaa – David De Gea venytti sormenpäillään torjunnan.

Lähes välittömästi maalitilanteen jälkeen Romelu Lukaku sai iskun päähänsä puskutilanteessa, eikä pystynyt jatkamaan peliä. Ottelu oli keskeytyksissä useita minuutteja, kun belgialaisen päätä tuettiin paareille, joilla kolossi lopulta kannettiin kentältä. Vakavan näköisesti loukkaantuneen kärjen korvasi Marcus Rashford. Zlatan Ibrahimovic ei ollut tänään kokoonpanossa lainkaan.

B/R Football

@brfootball
Get well soon, Romelu Lukaku. 🙏

Ikävän loukkantumistilanteen lisäksi kentällä ei paljoa ensimmäisen puolen tunnin aikana seisoskeltu – tilanteita nähtiin molemmissa päädyissä.

Southampton FC

@SouthamptonFC
27: @Alex_Macca23 makes a good save with his feet to keep out Juan Mata's low shot. #saintsfc (0-0)

Match of the Day

@BBCMOTD
Shots on target:
Man Utd 1⃣
Southampton 2⃣

30 minutes played and it's 0-0 at Old Trafford.

#MNUSOU

Kotiyleisö otti erotuomari Craig Pawsonin hampaisiinsa puolen tunnin jälkeen, kun tämä jätti huomioimatta Maya Yoshidan käsvirheen rangaistusalueella.

44. minuutilla Henrik Mhkitarjan tarjoili hyvän keskityksen maalilla päivystäneelle Jesse Lingardille, tämän pusku ohi oikealta.

Avausjaksolle annettiin lisäaikaa kuusi minuuttia loukkaantumisen johdosta, maaleja ei nähty.

50. minuutilla Southampton oli todella lähellä siirtyä näyttävän hyökkäyksensä jälkeen johtoon, kun Shane Long pääsi laukomaan Nemanja Maticin silmien alta – De Gea teki nopean refleksitorjunnan oikealla jallalaan.

Gary Lineker

@GaryLineker
De Gea’s a joke. He makes more saves with his feet than most keepers make with their hands.

Jos avausjaksolla oltiin kentällä aktiivisia, aivan samaa ei voi sanoa toisen puolikkaan alusta.

FourFourTwo

@FourFourTwo
The intensity of #MUFC's play vs. #SaintsFC

Jose Mourinho vaihtoi Mkhitarjanin ulos kentältä ja otti tämän tilalle Anthony Martialin reilun tunnin jälkeen. Ranskalainen hankki lähes välittömästi näyttävällä syöksyllä vaparin hyvästä paikasta, McCarthyn maalista katsoen oikealta. Youngin veto muurin kautta kulmapotkuksi.

Manolo Gabbiadini tuli vieraitten kenttäkoostumukseen mukaan, kun ottelua oli jäljellä reilu 10 minuuttia – penkin puolelle Long. Hetkeä myöhemmin kentän jätti myös aktiivisesti esiintynyt Dusan Tadic, tilalle Mario Lemina.

81. minuutilla Paul Pogba sohi pallon maaliin läheltä Youngin vapaapotkun jälkitilanteessa – paitsiosta. Pallo olisi mitä todennäköisimmin mennyt maaliin ilman ranskalaisen kosketusta.

Southamptonin viimeisessä vaihdossa kentän jätti ottelun kuluessa selkeästi väsähtänyt ja varoituksen rasittama Sofiane Boufal, loppuhetkiksi tilalle Nathan Redmond.

Kolmen minuutin lisäaika ei tuonut ratkaisua, vaan päättyi Mourinhon marssiin ensin Pawsonin luokse, sen jälkeen buuausten saattelemana ulos kentältä.