Nottingham Forest on pudottanut Arsenalin FA Cupista voitettuaan lontoolaiset kotikentällään luvuin 4-2.

Arsenal on viimeksi pudonnut FA Cupista kolmannella kierroksella kaudella 1995-96, jolloin esimerkiksi Arsène Wenger ei vielä valmentanut seuraa.

Eric Lichaj vei isännät johtoon 20 minuutin kohdalla, mutta Arsenalin Per Mertesacker tasoitti kamppailun käytännössä välittömästi. Kyseessä oli Mertesackerin Arsenal-uran kymmenes osuma ja ensimmäinen maali, jota toppari ei puskenut verkkoon.

Hyvin organisoidusti läpi ottelun pelannut Nottingham otti uudestaan johtoaseman itselleen juuri ennen puoliaikaa Lichajin toisella osumalla.

Vasta 18-vuotias Ben Brereton laukoi tunnin kohdalla Nottinghamin jo kahden maalin etumatkalle pilkulta. Danny Welbeck onnistui kaventamaan, mutta Kieran Dowell lopetti Arsenalin pyristelyn viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa – Breretonin tapaan pilkulta.