Saksan Bundesliigan Schalke tiedottaa Twitter-tilillään merkittävästä siirtouutisesta.

Seuran jalkapallopuolen johtaja Christian Heidel kertoo, että Leon Goretkza on päättänyt siirtyä Bayern Müncheniin. Schalkella ei ole mitään tehtävissä, sillä Goretzkan sopimus päättyy tähän kauteen.

Goretzka on ollut himoittu pelaaja juuri hinta-laatusuhteensa vuoksi. Harvemmin 22-vuotias Saksan maajoukkuepelaaja ja hyvä box-to-box-peluri on tarjolla vapaana agenttina. Viimeisen puolen vuoden aikana Goretzka on yhdistetty siirtohuhuissa lukuisiin suurseuroihin. Valioliigasta keskikenttämiehen seuraksi on ehdotettu muun muassa Liverpoolia, Manchester Unitedia, Arsenalia ja Tottenhamia.

Nyt Goretzka on kuitenkin päätöksensä tehnyt. Kuten kovin monen muunkin hyvän Bundesliiga-pelaajan kohdalla, tie vie oman sarjan ylivoimaiseen ykköseen, Bayerniin. Tuoreen tiedon myötä sopimus Bayernin kanssa ulottuu kesään 2022.

– Tämä on harmillinen uutinen meille. Eilen [Bayernin toimitusjohtaja] Karl-Heinz Rummenigge kertoi meille, että Leon on läpäissyt heidän lääkärintarkastuksensa. Me menetämme todella, todella hyvän pelaajan, Heidel sanoi.

– Hän on tehnyt heidän kanssaan 1.7.2018 alkavan sopimuksen. Meillä on nyt kevätkausi aikaa miettiä korvaajaa.

Goretzka on pelannut urallaan 101 ottelua Bundesliigassa ja 12 Saksan A-maajoukkueessa.